MENU
Ontspannend weekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders

Ontspannend weekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders

07 feb

Stichting Gave organiseert van 24 tot en met 26 februari opnieuw het Moeder-en-Kindweekend, voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen. Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Daarom biedt Gave hen een weekend lang veel plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar, God en voor hun kind(eren).

Alleenstaande vluchtelingenmoeders hebben het niet gemakkelijk. Ze moeten alleen een kind opvoeden in een vreemde taal en cultuur. Door de zorg zijn ze gebonden aan het asielzoekerscentrum, en daar moeten ze oppassen voor ongewenste aandacht van mannen.

Gave biedt de moeders samen met hun jonge kinderen (tot en met 7 jaar) een weekend lang veel plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar én voor God. De deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee over vrouwen uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en een beauty-middag. De sfeervolle accommodatie en de bosrijke omgeving biedt de vrouwen mogelijkheid om tot rust te komen. Asub uit Eritrea, deelnemer van een van de voorgaande weekenden: “Ik heb weer hoop gekregen, ook al weet ik niet hoe het nu verder zal gaan.”

Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Daarvoor inspireert, traint en ondersteunt christenen om lokaal contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien. Het organiseren van de Moeder-en-Kindweekenden ondersteunt het lokale werk wat onder vluchtelingen wordt gedaan.

Datum: 7 februari 2017
Auteur: Gave
Foto: Rijksoverheid - Koninklijke Marine
Website: http://www.gave.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: