MENU
Op zoek naar de C van het CDA in Brabant

Op zoek naar de C van het CDA in Brabant

08 feb

In de eerste aflevering van de nieuwe politieke serie ‘Bolwerk’ gaat Tijs van den Brink op zoek naar de ‘C’ van het CDA in Brabant. Samen met CDA-lijsttrekker Sybrand Buma reist hij af naar bolwerk Bergeijk. Hier leed de partij van Buma bij de laatste landelijke verkiezingen een gevoelige nederlaag. Voor het eerst in de geschiedenis kregen de christendemocraten hier niet de meeste stemmen.

Moet het CDA haar ideologische veren verder van zich afschudden om weer een grote volkspartij te kunnen worden? Of is de ‘ C’ in de partijnaam juist te vaag geworden om nog kiezers te verleiden? In Bergeijk gaat Tijs van den Brink op zoek naar antwoorden. De plek waar lange tijd de drie-eenheid Brabant, boer en katholiek het CDA groot maakte. Maar waar inmiddels niet de boeren maar toeristen voor het grootste inkomen zorgen. En waar de kerken zo goed als leeg gelopen zijn.

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma wordt door Tijs van den Brink letterlijk naar het dorp gebracht om in gesprek te gaan met de Brabantse kiezers. In de auto op weg naar de bestemming praten ze openhartig, scherp maar ook met humor over de christelijke identiteit van de partij, het grote verlies bij de vorige verkiezingen en de ambitie om weer de grootste partij van Nederland te worden.

In de driedelige documentaire-reeks Bolwerk onderzoekt Tijs van den Brink de toekomst van de christelijke politicus en zijn kiezer. Samen met de lijsttrekkers van de drie christelijke partijen bezoekt hij hun bolwerken. Weten deze politieke voormannen hun aloude achterban in Bergeijk (CDA), Bunschoten-Spakenburg (CU) en Urk (SGP) ook deze verkiezingen vast te houden. Of dringt ook in deze bastions de twijfel het stemhokje binnen..?

Bolwerk, op NPO 2:
Vrijdag 24 februari om 23:00 (CDA)
Vrijdag 03 maart om 23:10 uur (CU)
Vrijdag 10 maart om 23:10 uur (SGP)

Datum: 8 februari 2017
Auteur: Evangelische Omroepn
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: