MENU
Trainingsdag Omdenken in het Jeugdwerk

Trainingsdag Omdenken in het Jeugdwerk

11 feb

De Wittenberg organiseert op vrijdag 7 april, vanuit de Jongerenwerkersopleiding en samen met diverse jeugdwerkorganisaties, de trainingsdag Omdenken in het jeugdwerk. Een trainingsprogramma voor tienerleiders, jongerenwerkers en beleidsmakers.

Vergeet even alle boekjes die je over jeugdwerk hebt gelezen en alle workshops die je ooit hebt gevolgd. Misschien is het nu eens tijd om je netten aan de andere kant van de boot uit te gooien. Met andere woorden: is het mogelijk om de uitdagingen en problemen rondom jongeren eens vanuit een ander point of view te benaderen?

We gooien het daarom met deze trainingsdag eens over een hele andere boeg. We hebben een aantal ‘omdenkers’ gevraagd ons te helpen anders te kijken naar de stokpaardjes en de beren op de weg. Dit omdenken gaan we trouwens niet alleen maar met volwassenen doen, we krijgen ook hulp van een aantal getalenteerde jongeren die ‘out of the box’ durven denken.

Het programma start op locatie waarbij we een kijkje nemen bij heel uiteenlopende initiatieven die ons kunnen helpen bij het omdenken. Hierdoor geïnspireerd zetten we het programma voort op de Wittenberg in Zeist onder leiding van een trainers van Omdenken Nederland. Deelnemers nemen hun eigen uitdaging, thema of dilemma mee naar deze dag. Wie weet verlaat je de Wittenberg met een hele andere blik, denkrichting of actielijst dan je vooraf had kunnen bedenken.

Deze dag wordt georganiseerd door een samenwerking van diverse jeugdwerkorganisaties: YFC, NGJ, Innov8, Chris, Young & Holy, CGJO, HGJB en de Wittenberg. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Datum: 11 februari 2017
Auteur: Hans Borghuis
Foto: De Wittenberg
Website: http://www.dewittenberg.nl/omdenken

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer