MENU
ChristenUnie blij dat minister zaak Compassion in India aankaart

ChristenUnie blij dat minister zaak Compassion in India aankaart

10 feb

ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind is blij dat minister Ploumen actie onderneemt om de zaak van Compassion in India aan te kaarten. De tegoeden van Compassion in India zijn bevroren door de Indiase overheid, waardoor vanuit Nederland de hulp aan 2700 kinderen na 15 maart moet stoppen als er geen oplossing komt.

De ChristenUnie wil dat de minister samen met haar Europese collegaís druk uitoefent op India, het besluit om buitenlandse organisaties te weren heeft in totaal invloed op 145.000 kinderen die in extreme armoede leven.

JoŽl Voordewind: ďIk ben blij dat de minister ons verzoek oppakt en concreet de zaak van Compassion aankaart in India. Dit mooie werk van Compassion om Gods liefde te laten zien door kwetsbare kinderen te ondersteunen, moet doorgaan.Ē

De regering van India heeft dit werk al maanden geleden geblokkeerd. Inmiddels zijn ook alle tegoeden van de organisatie door de Indiase overheid bevroren en komt de hulpverlening aan alle kinderen concreet in gevaar. Compassion International vreest zelfs, alle werk in India medio maart te moeten gaan stoppen.

EuroparlementariŽr Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) is Lid van de India-delegatie van het Europees parlement, en verbolgen over deze situatie. Van Dalen: "India is steeds meer en vaker christenen en christelijke organisaties aan het tegenwerken. De hindu-nationalistische regering van premier Modi zet christelijke organisaties zoals Compassion onder grote druk. Met allerlei bureaucratische pesterijen wordt het dagelijkse werk vrijwel onmogelijk gemaakt. Ook bij de presentatie door Open Doors vorige week in het Europees parlement van de wereldwijde lijst van christenvervolging is al geconstateerd, dat de situatie in India in rap tempo verslechtert. Vooral voor christenen en christelijke organisaties."

Van Dalen: "Dit is onaanvaardbaar en daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de Hoge Buitenlandvertegenwoordiger van de EU om vanuit de Europese Unie actie te ondernemen richting India. De EU moet druk uitoefenen op de regering in New Delhi om deze ellendige situatie voor Compassion, en met name voor die honderdduizenden kinderen, te veranderen. En helaas weet ik, dat deze nare situatie niet alleen geldt voor Compassion: ik ben de afgelopen dagen al door diverse christelijke hulpverleningsorganisaties benaderd, met soortgelijke ellende."

Datum: 10 februari 2017
Auteur: Christenunie
Foto: © ChristelijkNieuws.nl
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: