MENU
De charme van Schiedam op nationale televisie

De charme van Schiedam op nationale televisie

13 feb

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Schiedam.

Kijk van maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Schiedam om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Deze week strijkt het team van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ neer in Schiedam. De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Maar wie zijn de bewoners van deze plaats? We ontmoeten Alex Glijn. Hij staat bekend als de dansende wijkagent. Samen met zijn vrouw Jacqueline, die door SLE rolstoelafhankelijk is, vormt hij een succesvol rolstoeldanspaar. Bert gaat in gesprek met de jonge molenaar Theo de Rooij, die in molen De Vrijheid maalt voor lokale bakkerijen en verschillende distilleerderijen in Schiedam. Bert praat met hem over zijn liefde en passie voor het molenaarsvak. Als drukke ondernemer besluit Lex Thoen het roer om te gooien en solliciteert als schaapherder. Aan een schoolklas laat hij zien wat het vak inhoudt. Maar kunnen deze tieners de schaapskudde aan? En wat doe je als jouw pleegzoon met downsyndroom zich niet zelfstandig kan redden in de buurt waar jullie wonen? Precies, dan start je ‘De Buurtvrouw’ en realiseer je zelf een fijne (werk)plek voor hem. Inmiddels geniet de hele buurt mee van dit initiatief van Miranda Pol en haar partner Wilgina. Jan Willem bezoekt Hugo Schortinghuis op een van de weinige eilanden van Nederland: Tiengemeten. Hugo laat ons zien waarom hij zo dol is op deze plek. En Henk gaat op bezoek in het Jenevermuseum waar nog op ambachtelijke wijze jenever wordt gestookt. Mirjam deelt Geloof en een Hoop Liefde uit en Hella gaat op zoek naar geloof in huis.

Het vertrouwde NPO 2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Schiedam deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie:

Datum: 13 februari 2017
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl/ghl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: