MENU
Veel vluchtelingen bezoeken kerken in Limburg

Veel vluchtelingen bezoeken kerken in Limburg

21 feb

In Limburg lopen de kerken niet leeg, maar juist vol! Ze krijgen veel bezoek van asielzoekers, meldt de regionale krant de Limburger. Met name de kleinere evangelische en pinkstergemeentes zijn in trek. Sommige bestaan nu voor een derde uit vluchtelingen. Een van die kerken is de Bijbelgemeente Venray. Op het hoogtepunt kwamen er meer dan dertig asielzoekers en barstte de kerk bijna uit haar voegen.

Al anderhalf jaar komen in deze Bijbelgemeente asielzoekers in de diensten. Volgens Siem Stapel, oudste in de gemeente, geeft het een hoop gezellighied. Ze hebben er niet iets speciaals voor gedaan, het liep vrij natuurlijk. Door mond-op-mondreclame kwamen steeds meer asielzoekers naar de kerk, met name mensen uit Iran, Pakistan en SyriŽ. Leden uit de gemeente organiseren het vervoer van het asielzoekerscentrum naar de kerk.

In het begin zorgde de vertaling voor overlast. Begin vorig jaar werd daarom een vertaalset aangeschaft zodat er simultaan naar het Engels vertaald kon worden.

Ook komen er verzoeken van asielzoekers om gedoopt te worden. In de Bijbelgemeente Venray is tot nu toe 1 vluchteling gedoopt. Iemand die Iraans en Nederlands spreekt organiseert nu ontmoetingsavonden waar over de doop wordt gesproken. De gemeente staat open voor nieuwe dopelingen, maar is er ook bewust van dat er niet gedoopt wordt om politieke redenen.

Groot NIeuws Radio heeft er een uitzending aan gewijd, deze is op de site terug te luisteren

Datum: 21 februari 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: