MENU
Christelijk Noodhulpcluster start noodhulpactie voor Afrika

Christelijk Noodhulpcluster start noodhulpactie voor Afrika

26 feb

APELDOORN Ė In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in landen zoals Zuid-Soedan, Somaliland en EthiopiŽ voor een groot tekort aan voedsel. De leden van het Christelijk Noodhulpcluster - Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA - starten dan ook een noodhulpactie om hulp te bieden.

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eerste getroffen door de ramp. We spreken van hongersnood als er vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is momenteel het geval in verschillende landen in Afrika. Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan de hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, SomaliŽ en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden starten de organisaties een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nķ nodig.

De hulporganisaties zijn present in de getroffen landen. Ze willen mensen helpen en de voedselonzekerheid wegnemen. Door het doen van een donatie wordt het Nederlandse publiek opgeroepen om de hulpactie te steunen.
Meer informatie is te vinden op de websites van de organisaties.

Datum: 26 februari 2017
Auteur: Petra van Harten ZOA
Foto: Christelijk Noodhulpcluster
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: