MENU
Stichting Oekrainezending viert 25-jarig jubileum met feestelijke week

Stichting Oekrainezending viert 25-jarig jubileum met feestelijke week

27 feb

Stichting Oekra´ne bestaat in 2017 25 jaar en viert dit jubileum tijdens haar jaarlijkse Oekra´neweek van 5 - 12 maart. De stichting, die namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Gelderland en Flevoland het zendingswerk in Oekra´ne co÷rdineert, organiseert tijdens de Oekra´neweek in de lokale kerken diverse activiteiten en ontmoetingen met de uitgezonden predikanten en Oekra´ense gasten. Hoogtepunt van de week is de jubileumdag op 11 maart in Barneveld.

De jubileumdag start om 15.00 uur met een inspiratiemiddag. Sprekers uit Nederland en Oekra´ne worden daarbij afgewisseld met een interactief workshopprogramma. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd in Oekra´ense sferen, inclusief kookwedstrijd; aanwezigen kunnen met hun meegebrachte Oekra´nesoep kans maken op een reis naar Oekra´ne. De jubileumdag sluit af met een dank- praisedienst die begint om 19.00 uur. Het christelijk koor Hodaya en de Oekra´ense gasten werken daaraan mee. De dienst staat in het teken van samen zingen, terugblikken en God danken voor 25 jaar zendingswerk in Oekra´ne. Tijdens deze dag wordt ook het jubileumboek ĺ25 Jaar Oekra´nezendingĺ gepresenteerd. Het volledige programma van de jubileumdag en Oekra´neweek staat op www.oekrainezending.nl.

Door het jubileum staat de Oekra´neweek dit jaar vooral in het teken van dankbaar terugblikken. ôSinds dominee Martin Nap 25 jaar geleden naar Oekra´ne vertrok en aan zijn keukentafel een Ĺkitchen seminaryĺ startte, ontstond er veel moois in Oekra´ne; van een eigen seminarie tot nieuwe kerkplantingen en prachtige missionaire en diaconale projecten. We willen God daarvoor danken en doen dat graag samen met alle mensen en kerken die dit werk een warm hart toedragen en ondersteunenö, aldus Wouter Pansier, voorzitter van de stichting.

Oekra´ne Zending is het regionale samenwerkingsverband van Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) uit de provincies Gelderland en Flevoland rond zendingsprojecten in Oekra´ne. Er wordt hulp verleend bij het kerkelijk opbouwwerk van de Oekra´ens Evangelisch Gereformeerde Kerken (UERC) en bij het ondersteunen van hun missionaire werk.

Datum: 27 februari 2017
Auteur: Koos van Loo
Foto: Stichting Oekrainezending
Website: http://www.oekrainezending.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: