MENU
Huis van Belle bestaat 5 jaar en viert feest

Huis van Belle bestaat 5 jaar en viert feest

27 feb

Vandaag bestaat tienermeidencommunity Huis van Belle 5 jaar en dat wordt groots gevierd met een pop-upshop (tijdelijke winkel) in Barneveld, een jubileumfeest en de Belledag in Ede op 11 maart. In vijf jaar tijd is Huis van Belle uitgegroeid van een website naar een community die meiden de weg wijst.

Vijftigduizend tienermeiden weten elke maand online hun weg te vinden naar de website in de vorm van een huis waarmee het allemaal begon vijf jaar geleden. Huis van Belle wilde een plek zijn waar meiden terecht konden met hun vragen en onzekerheden over zichzelf, hun lijf en hun geloof. Na twee jaar kwam er het tijdschrift Belle bij dat inmiddels zes keer per jaar uitkomt en startte de jaarlijkse Huis van Belledag waar 700 meiden op af komen.

Oprichter en directeur Eline Hoogenboom: “Het is supermooi om te zien dat door Huis van Belle honderden meiden elkaar hebben gevonden en contact met elkaar hebben. De eerste generatie tienermeiden die met ons is opgegroeid is net gaan studeren. Het communitygevoel is: je staat er niet alleen voor. Meiden hebben het nodig dat te horen, ze zijn vaak onzeker en eenzaam. In de loop der jaren zijn we een soort grote zus geworden, die meiden ‘door het leven leidt’, hen bemoedigt en ook steeds meer geloofsvragen is gaan beantwoorden. Meiden geven aan: ik voel me zekerder.

De pop-upshop is -naast dat het superleuk is en we allerlei leuke producten verkopen en workshops organiseren- ook symbolisch voor hoe we de komende vijf jaar ingaan: We willen ‘oppoppen’ waar de meiden zijn. We zien dat ze bijvoorbeeld snel wisselen van online kanalen: wij willen zijn waar zij zijn. We geloven erin dat dat is wat bij jongeren werkt: naar hen toegaan en niet wachten tot ze naar je toe komen. We zitten vol mooie nieuwe plannen!”

Pop-upshop
Van 25 februari tot 22 maart opent Huis van Belle een tijdelijke winkel in Villa Varia (Torenplein 7-9 in Barneveld). In de pop-up shop zijn allerlei producten te koop voor tienermeiden en moeders zoals boeken, T-shirts, kalenders, spiegeltjes etc.

Workshops
Ook organiseert Huis van Belle op vrijdag 3 maart (19.00-20.45 u) een moederdochteravond en op 15 maart (15.0-16.15 u) een tekenworkshop met illustratrice Anne Sara. Meer informatie: huisvanbelle.nl/popup

Huis van Belledag
De Belledag bestaat eruit dat de meiden bemoedigende praatjes te horen krijgen over ‘jezelf vieren omdat God je gemaakt heeft’, workshops kunnen volgen over onderwerpen als keuzes maken, seks en geloof en creatief bezig zijn met handlettering. De Huis van Belledag is dit jaar voor het eerst festivalachtig van opzet met organisaties die belevenissen aanbieden en er kan naar hartenlust (tweedehands) geshopt worden. Ook treedt zanger Hanne de Vries op en wordt de nieuwe schoolagenda gelanceerd.

Boodschap
Via de website, Instagram, Facebook, het tijdschrift Belle en Youtube wil Huis van Belle de meiden van Nederland de belangrijke boodschap meegeven dat ze mooi gemaakt zijn en hen helpen zichzelf en God te vinden in een overweldigende wereld. Huis van Belle draagt deze boodschap uit door de website (50.000 unieke bezoekers per maand), het tijdschrift Belle en de evenementen.

Datum: 27 februari 2017
Auteur: Eline Hoogenboom
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.huisvanbelle.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: