MENU
Operatie Mobilisatie terug naar missie waar het mee begon

Operatie Mobilisatie terug naar missie waar het mee begon

28 feb

Zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) bestaat 60 jaar. In de Thaise hoofdstad Bangkok werd dat afgelopen week gevierd. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe koers ingezet. Volgens Marcus Spronk, directeur van OM Nederland, is dat teruggaan naar waar het 60 jaar geleden mee begon. "Ons verlangen is om levende en aanstekelijke gemeentes van Jezus volgelingen te zijn onder de minstbereikten."

Groot Nieuws Radio sprak vandaag met Spronk. Volgens Spronk is er een hernieuwde urgentie voor de verkondiging van het evangelie, omdat er twee keer zoveel onbereikte mensen zijn dan zestig jaar geleden, toen OM begon. "Door de afgelopen jaren zijn we steeds meer verschillende dingen gaan doen. Dat zijn geen verkeerde dingen, maar we gaan terug naar de verkondiging van het evangelie. Het werken aan gemeentes onder de minstbereikten." Ook kijkt OM als zoekende organisatie naar hoe ze nieuwe vormen van zending kunnen inzetten.

Bij het viering van het jubileum was ook de 78-jarige George Verwer aanwezig die destijds Operatie Mobilsatie oprichtte. Marcus Spronk: "Hij is zeer gepassioneerd. Hij werd gegrepen door de Heer op zijn zeventiende en is sinds die tijd voluit gegaan. Hij heeft alles gelaten in het leven om de verkondiging van Gods koninkrijk."

Datum: 28 februari 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: