MENU
Leerlingen Guido terug van projectbezoek India

Leerlingen Guido terug van projectbezoek India

06 maa

Afgelopen zaterdag kwamen leerlingen van de scholengemeenschap Guido in Amersfoort en hun docent terug van hun reis naar Noordoost-India. Daar verbleven zij ruim en week en bezochten er, samen met een medewerker van Verre Naasten, het project waarvoor zij in 2015 actievoerden; een multifunctioneel (school)gebouw van de kerk in Birpara waar zij onderwijs aanbieden aan arme theeplukkersfamilies.

Voor Guido-leerlingen Loďs, Eva, Jolijn, Nina was het bezoek aan India extra bijzonder; zij voerden in 2015 zelf actie voor het (school)gebouw en haalden toen samen met alle leerlingen ruim 20.000 euro voor de bouw ervan. Dit jaar gaan zij als ambassadeurs aan de slag om de nieuwe actie, voor de inrichting van het gebouw, te promoten onder de leerlingen die dit jaar actie voeren. Deze actie start op 27 maart.

Verschil
Tijdens de reis verbleven de leerlingen en hun begeleiding bij een Indisch gastgezin en dompelden zich zo onder in de Indiase cultuur. Hoogtepunt van de reis waren de bezoeken aan het multifunctionele (school)gebouw en diverse andere scholen in de regio Kalimpong, ook gesponsord via leerlingenacties op Guido. “Door het bezoek aan deze scholen realiseerden de leerlingen hoe ontwikkeld hun eigen school eigenlijk is en wat een beetje geld in dit gebied voor geweldig verschil kan maken”, aldus Elze Toornstra, begeleider van de reis en medewerker Jeugd en Jongeren bij mission-organisatie Verre Naasten.

Gastvrijheid
Tijdens de reis was er ook veel interactie met leeftijdsgenoten. Dat maakte veel indruk op de leerlingen. Zij blikken dankbaar terug: “De gastvrijheid en liefdevolle zorg van de mensen hier is echt heel bijzonder” zegt Jolijn. Die houding heeft Loďs geďnspireerd: “Dat wil ik in Nederland ook meer doen!”. De leerlingen kijken ernaar uit hun ambassadeursrol te vervullen: “Dit is echt belangrijk werk, ik ga echt zeggen dat onze leerlingen hiervoor hun best moeten doen!” zegt Nina enthousiast.

Verre Naasten
Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Zij ondersteunt GKv-kerken in Nederland bij de uitvoering van hun mission-werk wereldwijd. Dat mission-werk gebeurt via lokale partners in meer dan dertig landen, waaronder India.

Datum: 6 maart 2017
Auteur: Hagar Prins
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: