MENU
Joodse evangelist Jacob Damkani: deel het Evangelie met het Joodse volk

Joodse evangelist Jacob Damkani: deel het Evangelie met het Joodse volk

11 aug

De bekende Joodse evangelist Jacob Damkani moedigt christenen die op bezoek gaan naar Israel aan het Evangelie te delen met het Joodse volk. ‘Het verlangen van mijn hart is om gelovigen uit de volken op te wekken om hun Bijbelse roeping naar het Joodse volk toe te beantwoorden, door hen zo tot jaloersheid te verwekken.

Aan veel christenen die van Israel houden en het Joodse volk willen zegenen, zijn leugens verteld. Ze hebben geleerd dat ze, door de wreedheden die in het verleden zijn begaan in de naam van Christus, nu niet hun geloof mogen delen met Joodse mensen. Dat is niet waar,’ aldus Damkani.

‘Het breekt mijn hart om te zien dat veel christenen alles willen doen voor Israel, maar weigeren om het Evangelie van de genade te delen met Israel, dat toch in de eerste plaats aan hen is gegeven.’

Het is een wonder dat Damkani nog leeft. Recent was hij zeer ernstig ziek, maar hij is alweer redelijk hersteld. Hij werd geboren in 1952, in een Joodse religieuze familie in Galilea. In 1974 had hij vanwege criminele activiteiten Israel verlaten om de politie te ontvluchten. Toen hij 25 jaar was, kwam hij in Amerika tot geloof in de Heere Jezus. In New York ontmoette hij een Amerikaanse christen die hem uitlegde dat de beloften in het Oude Testament over de komende Messias vervuld zijn in Jezus (Jesjoea).

In 1981 ging hij terug naar Israel om het Goede Nieuws te gaan brengen aan zijn eigen volk. In 1984 stichtte hij zijn organisatie ‘Trumpet of Salvation to Israel’, om de Joodse Messias aan het Joodse volk te brengen in de Joodse context.
Damkani vertelt dat ‘Israel open is voor het Evangelie, meer dan ooit eerder. Hij vult nog aan dat het belangrijk is dat christenen tegenover Joden niet alleen over Jezus spreken, maar ook over God. ‘Als je niet met Joden over God de Vader praat, Die hun de Messias beloofde, denken ze dat je wilt dat ze hun God voor ‘jouw Jezus’ moeten verlaten.’

Damkani benadrukt dat het een misvatting is om te denken dat evangelisatie in Israel illegaal is. Die gedachte leeft omdat het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken mensen de toegang tot Israel heeft geweigerd op grond van ‘missionaire activiteiten’. ‘Het is inderdaad illegaal om materieel gewin te bieden in ruil voor bekering,’ aldus Damkani. ‘Ook mag je het Evangelie niet doorgeven aan minderjarigen, zonder toestemming van hun ouders. Maar verder ben je vrij om het Evangelie te brengen in Israel. Er is vrijheid van godsdienst en van meningsuiting. Minder dan twee procent van de bevolking is daartegen. Zij intimideren gelovigen, veroorzaken angst om te evangeliseren. Dat is heel pijnlijk.’
De evangelist roept christenen op moedig te zijn wanneer God hen roept om het Evangelie door te geven aan Joodse mensen.

(Bron: Kehila News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 11 augustus 2020
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: