MENU
Talitha Nawijn stopt met zangformatie FaVor

Talitha Nawijn stopt met zangformatie FaVor

16 maa

Na een periode van ‘stilte’ timmert de vocalgroep FaVor weer volop aan de weg. De reden voor deze periode was het vertrek van zangeres Talitha Nawijn. Een proces van bezinning en een zoektocht naar een nieuwe zangeres volgde en nam meer tijd in beslag dan aanvankelijk verwacht. Maar, de nieuwe zangeres is gevonden en in mei doet de vocalgroep een toer met Kerk in Actie.

Het vertrek van Talitha Nawijn kwam niet geheel onverwacht voor de groep, aangezien de zangeres een zeer drukke agenda heeft. Naast het zingen bij FaVor, zingt Talitha voor Opwekking, heeft zij een aantal solo CD’s op haar naam staan, is ze dirigent en zangdocente. Talitha: “Ik ben gestopt om meer tijd vrij te maken voor het zelf schrijven van songs en voor optredens daarmee. Women in worship – de naam waaronder we zijn begonnen- ging van start als eenmalig project maar liep door het plezier in de samenwerking op positieve manier uit de hand. Het was heerlijk om met de ‘meiden’ te zingen en een deel van je leven met elkaar te delen. Daarom dank ik hen voor een mooie tijd en wens hen veel inspiratie, plezier en zegen toe!” De ‘meiden’ kijken met hetzelfde gevoel terug op de afgelopen tien jaar.

Leiding
Het nieuwe lid dat onlangs aan de groep werd toegevoegd, zal samen met de andere dames van FaVor op het podium staan tijdens de Kerk in Actie toer in mei. In de gospelwereld is Mariët Hiemstra geen onbekende. Zo zong ze een aantal jaren bij de Ronduit Gospel Choir, Gospelboulevard en de Wervelband. Mariët: “Na jarenlang heel actief te zijn geweest in de gospelmuziek was het even stiller geworden. Ik deed een studie die veel tijd in beslag nam en daarnaast waren er allerlei omstandigheden waardoor ik weinig zong. Kort geleden heb ik tegen God gezegd dat ik er zo naar verlangde om Hem weer groot te maken middels muziek. Vlak daarna kreeg ik een telefoontje van de vrouwen van FaVor. ‘Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk, maar zijn trouw is voor altijd’. Een gevleugelde uitspraak. Maar voor mij een hele bijzondere omdat ik in deze situatie Gods trouw en leiding heb mogen ervaren. Ik kijk ernaar uit om met deze mooie vrouwen samen op pad te gaan!” 

Nieuw
Door de onverwachte zoektocht liep het proces van het maken van een nieuwe CD en website ook enorme vertraging op tot grote spijt van de zangeressen. Goede voorbereiding voor de toer heeft nu de hoogste prioriteit, maar daarna staat de vernieuwing van de website en opname van nieuwe nummers op de agenda.

Datum: 16 maart 2017
Auteur: Jeannette Coppoolse
Foto: FaVor - Open Doors
Website: http://www.womeninworship.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: