MENU
NBG gaat het land in met presentatie: Bijbellezen met kinderen

NBG gaat het land in met presentatie: Bijbellezen met kinderen

21 maa

Welke bijbelverhalen lees je wel en niet met kinderen? Hoe houd je rekening met de verschillen tussen het ene en het andere kind? Over dit soort vragen gaat de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’ die het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) vanaf deze week aanbiedt aan ouders en kinderwerkers.

‘De presentatie reikt inzichten en tips aan’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Ouders en kinderwerkers hopen dat de kinderen gaandeweg ontdekken dat de Bijbel een bijzonder boek is. Maar in de praktijk is bijbellezen met kinderen best lastig. Vertel je dat Mozes het jongetje is in het rieten mandje, maar ook de man die een Egyptenaar doodde – of juist niet? Hoe lees je met kinderen de Psalmen? De presentatie leert je hoe je én het kind én het bijbelverhaal centraal kunt stellen.’

De presentatie wordt gegeven door het NBG en is beschikbaar in twee varianten: toegespitst op bijbellezen thuis óf in de kerk. Beide varianten geven ouders en kinderwerkers inzicht in hun eigen geloofsopvoeding en hoe die doorwerkt in hun gesprekken met kinderen over de Bijbel. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De presentatie wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen gegeven en is aan te vragen bij het NBG.

Datum: 21 maart 2017
Auteur: Peter Siebe
Foto: Foto Noors Bijbelgenootschap
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl/presentatie

Dit artikel delen:

Meer nieuws: