MENU
Nieuwe bijbels op Zaventem worden dagelijks gebruikt

Nieuwe bijbels op Zaventem worden dagelijks gebruikt

21 maa

De nieuwe bijbels die sinds kort in enkele kapellen op Brussels Airport liggen (foto), voorzien in een behoefte. ‘Er wordt dagelijks door reizigers in gelezen’, zegt aalmoezenier ds. Edwin Delen. Hij is vooral blij dat de Bijbel in Gewone Taal er nu ligt, want: ‘De Bijbel moet toegankelijk zijn voor alle bezoekers van de kapel’. De Bijbels zijn aangeboden door het Vlaams Bijbelgenootschap.

In de luchthaven van Zaventem zijn in de vertrekhallen twee protestantse kapellen, naast de gebedsruimtes van andere religies. Hier zijn reizigers welkom voor stilte, bezinning en gebed. De bomexplosies van vorig jaar vonden plaats vlak onder een van deze kapellen. Er liggen bijbels in vele talen en in verschillende Nederlandse vertalingen.

Geloof niet doodzwijgen
‘In de Belgische samenleving zie ik een krampachtige manier van omgaan met onze diepste overtuiging’, zegt Edwin Delen. ‘Daar praten we niet meer over in onze geseculariseerde samenleving. Geloof wordt doodgezwegen. Maar in gesprekken met reizigers van over de hele wereld, zie ik dat het geloof juist wel belangrijk en zelfs evident is voor veel mensen. Ik leg de Bijbel in de beide kapellen ’s morgens altijd open bij Psalm 121 vers 8: “De HEER houdt de wacht over je gaan en je komen, van nu tot in eeuwigheid.” Maar aan het einde van de dag ligt er altijd een andere bladzijde open, dus er wordt zeker in de Bijbel gelezen.’

Troost en richting
Op Zaventem komen mensen uit allerlei culturen samen. Het Vlaams Bijbelgenootschap (VBG) – dat in september backoffice samenging met het Nederlands Bijbelgenootschap - hoopt met deze schenking de Bijbel dichterbij de mensen te brengen. Juist op de plek die een jaar geleden zwaar getroffen werd door een terreuraanslag, kunnen reizigers in de Bijbel troost en richting vinden.

Foto: De Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling in één van de kapellen op Zaventem.

Datum: 21 maart 2017
Auteur: Peter Siebe
Foto: Bijbelgenootschap
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: