MENU
Laura Dijkhuizen: Evangelische beweging enorm vertakt

Laura Dijkhuizen: Evangelische beweging enorm vertakt

22 maa

"De evangelische beweging is nog steeds iets specifieks, maar het is niet meer iets specifieks van bepaalde groepen." Dat zegt Laura Dijkhuizen, een van de auteurs van het boek 'Typisch Evangelisch', dinsdag op Groot Nieuws Radio. De evangelische beweging is volgens haar zodanig vertakt, dat je niet meer kunt zeggen wat een typische evangelische kerk is.

"Daarbij kun je zeggen dat Gods Geest aan de gang is gegaan voor wie zich daar voor openstelt. En niet alleen voor bepaalde groepen. Dat is heerlijk door elkaar gelopen", aluds Laura Dijkhuizen in De Nieuwe Morgen. Ze ziet dat veel traditionele kerken zich verbonden hebben aan evangelische verbanden. Die kerken zoeken beleving en leggen nadruk op het hebben van een relatie met Jezus.

In het boek worden opwekkingen beschreven die plaatsvonden in Nederland. "Daarvan uit zijn bekende namen voortgekomen die we nu allemaal wel kennen: Anne van der Bijl, Henk Binnendijk. Die komen uit vroege opwekkingen voort, waar we nu van zeggen dat het bekende christelijke Nederlanders zijn die een stempel hebben gedrukt op het hele christelijke kader in Nederland", aldus Dijkhuizen.

Het gesprek met Laura Dijkhuizen kun je terugluisteren op Groot Nieuws Radio via de link onderaan dit item.

Het boek 'Typisch Evangelisch' is tot stand gekomen met meer dan 50 auteurs vanuit de evangelische beweging die hun visie geven op verschillende thema's. Het initiatief en de eindredactie zijn in handen van Henk Bakker en Laura Dijkhuizen, onder meer van het Evangelisch College. Het boek kun je nu al bestellen via Kameel.nl, het boek is vanaf 17 april leverbaar. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Datum: 22 maart 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: