MENU
Op zoek naar de Beste Kerkband van Nederland

Op zoek naar de Beste Kerkband van Nederland

23 maa

Na de succesvolle zoektocht naar de beste organist van Nederland, organiseren we dit jaar de verkiezing van de beste kerkband. Zit jij in een bandje dat jong en oud heerlijk laat meezingen tijdens de dienst? Doe dan mee aan deze fantastische wedstrijd en win de ‘Kom zoals je band’-trofee!

Het lijkt simpel: een aantal muzikanten verzorgt de muziek tijdens de kerkdienst. Maar niets is minder waar, want bij goede begeleiding komt nogal wat kijken. Muzikaliteit, samenwerking, creativiteit en presentatie; het moet allemaal kloppen. In deze competitie gaan we jullie testen op deze aspecten en komt de breedte van de kerkmuziek aan bod. Van Psalmen tot Opwekking, we zijn benieuwd naar jullie kwaliteiten!

Doe mee!
Overtuig de jury van jullie capaciteiten in een YouTube-filmpje waarin je een lied naar keuze ten gehore brengt. Via EO.nl/kerkband kan elke kerkband in Nederland zich aanmelden en de link vermelden van jullie filmpje. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart.

Spelregels
Voor deze wedstrijd hanteren we twee belangrijke spelregels:
- We zijn op zoek naar de beste amateurkerkband. Dus ben je uitvoerend musicus op professioneel niveau, dan is deelname niet mogelijk.
- De minimale bezetting van de band is drie personen.

De wedstrijd
Uit alle inzendingen selecteert de jury een aantal bands die een nieuwe opdracht krijgen. De filmpjes van deze vervolgopdracht komen op de site van Nederland Zingt zodat kijkers van het programma en lezers van Visie kunnen stemmen op hun favoriete band. Samen met het jury-oordeel bepalen de publieksstemmen welke drie bands doorgaan naar de finale op 22 juni.

Prijzen
Bij een wedstrijd horen natuurlijk prijzen. Tijdens de jubileumavond op 22 juni gaan de laatste drie bands een praise-avond begeleiden en met elkaar strijden om de titel. Naast de felbegeerde ‘Kom zoals je band’-trofee, krijgt de winnaar een workshop van André Bijleveld en een optreden bij Nederland Zingt. Daarnaast mogen alle drie de finalisten optreden bij EO-live op Radio 5.

Dit is de link naar de wedstrijd die gebruikt kan worden voor social media: https://nederlandzingt.eo.nl/artikel/2017/02/op-zoek-naar-de-beste-kerkband-van-nederland/

Datum: 23 maart 2017
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.EO.nl/kerkband

Dit artikel delen:

Meer nieuws: