MENU
InSalvation laat Europese visie doorklinken op nieuw album NEON

InSalvation laat Europese visie doorklinken op nieuw album NEON

04 apr

Deze zomer presenteert de Nederlandse band InSalvation haar nieuwe album NEON. Samen met de Britse producer Trevor Michael, arrangeur Jonny Bird en onder adviserende begeleiding van Integrity Music zijn geheel nieuwe songs rondom thema’s als aanbidding en gerechtigheid ontstaan. Het album is opgenomen in een studio in Engeland. De releasedatum van NEON is 1 juni 2017.

Je kent ze wel, die NEON staafjes. Als je ze breekt, gaan ze licht geven. Door dit beeld is InSalvation geďnspireerd geraakt voor het thema van het nieuwe album. God gaf Zijn eigen Zoon Jezus om Zijn leven voor ons te geven. Het lichaam van Jezus werd letterlijk gebroken om het licht van de wereld te worden en om de mensheid te redden door Zijn liefde en genade. Door dat licht zijn wij een nieuwe schepping. Erkennen dat we Jezus’ liefde en genade nodig hebben, laat Zijn Licht in ons schijnen. Vanuit een ontmoeting met Hem mogen wij dat licht doorgeven aan de wereld om ons heen.

De muziek van NEON is het resultaat van een ingrijpend proces. InSalvation is in 2015 als band al gestart met het schrijven van nieuwe nummers en heeft gedurende dit proces ook samen met andere artiesten geschreven.

Sinds haar ontstaan heeft de groep het thema ‘gerechtigheid’ hoog in het vaandel staan. Sinds januari 2015 is InSalvation een stap verder gegaan en is ze een stichting geworden met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. InSalvation heeft de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid, zoals Jezus dat ons heeft geleerd: ’Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf’.

Met het nieuwe album NEON werkt InSalvation deze missie verder uit en slaat ze een nieuwe muzikale weg in. Dankzij het schrijfproces en de inbreng van internationale producers is er een fris, nieuw geluid ontstaan. Binnenkort zal bekend gemaakt worden wanneer de eerste single uitkomt.

Meer informatie en/of het plaatsen van een pre-oder voor de CD van InSalvation kan via de link hieronder.

Datum: 4 april 2017
Auteur: Leon van Steensel
Foto: JKey Photography
Website: http://www.insalvation.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: