MENU
Opwekking stopt met serie life-opwekking voor jongeren

Opwekking stopt met serie life-opwekking voor jongeren

06 apr

Na bijna twintig jaar cdís voor jongeren in de reeks life@opwekking te hebben gemaakt, stopt Opwekking met deze speciale jongereneditie van de Opwekkingsliederen. Opwekking heeft daartoe besloten vanwege de beschikbaarheid van liederen via digitale media enerzijds en de snelle veranderingen in de muziekwereld anderzijds.

In navolging van de serie Opwekkingsliederen voor kinderen werd er midden jaren negentig gestart met het uitgeven van liederen die aansloten bij de belevingswereld van tieners en jongeren. Ieder jaar rond Pinksteren kwam er een cd uit met - veelal - Engelstalige nummers onder de naam life@opwekking. De laatste jaren kwam er steeds meer goed materiaal van eigen bodem beschikbaar, en verschenen er meer Nederlandstalige nummers op de cdís. Net als de andere Opwekkingsliederen worden ook de liederen van life@opwekking in veel kerken en gemeenten gezongen.

God aanbidden
ĎDe beslissing om de serie life@opwekking niet voort te zetten, is een lastigeí, aldus directeur Ruben Flach. ĎHet is niet eenvoudig om iets waar je visie voor hebt en jarenlang hard aan werkt, los te latení. Elisa Krijgsman en later Laurens Post hebben prachtige cdís geproduceerd die jongeren aanmoedigen om God te aanbidden op een manier die bij hen past. Met muziek die hen aanspreekt. Dat is uiteindelijk de grotere visie achter de Opwekkingsliederen: in je eigen woorden met eigentijdse muziek God eren. Vanwege de snelle veranderingen in de muziekwereld en de digitale media, en vanuit kostenoogpunt is het helaas niet meer mogelijk om nieuwe cdís in deze lijn te ontwikkelen.í

Nieuwe initiatieven
Het einde van life@opwekking betekent echter niet dat er iets is veranderd in de visie om jongeren in contact te brengen met God. Ruben Flach: Ďals Opwekking willen we echter wel een kanaal zijn, een middel, waardoor muziek voor de jongere generatie beschikbaar blijft. Zo gaan we onderzoeken of we bijvoorbeeld het boekje met akkoorden, toch kunnen blijven aanvullen. We willen jongeren in hun tiener- en jeugdgroepen ondersteunen door het toegankelijk maken van dit materiaal. Ook willen we met Nederlandse aanbiddingsleiders en muziekproducenten in gesprek om te kijken hoe we aanbiddingsmuziek voor jongeren breed beschikbaar kunnen maken.

De cdís en muziekboeken van life@opwekking blijven als fysiek product verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, en daarnaast zijn de albums en instrumentale cdís als download beschikbaar via www.opwekking.nl/webwinkel.

Datum: 6 april 2017
Auteur: Opwekking
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opwekking.nl/webwinkel

Dit artikel delen:

Meer nieuws: