MENU
Nog geen duidelijkheid over zendmast Groot Nieuws Radio

Nog geen duidelijkheid over zendmast Groot Nieuws Radio

08 apr

Er is nog geen duidelijkheid over de problemen rondom de zendmast van Groot Nieuws Radio. Eigenaar van de zendmast Novec wil vanaf september stoppen met de doorgifte van het signaal en de zendmast ontmantelen, omdat het niet meer rendabel is om de zendmast te onderhouden. Daarbij is het voor hen een optie om windmolens te plaatsen op de plek van de mast.

Groot Nieuws Radio wil graag uit blijven zenden op de middengolf en bepleit dat het de taak van de zendereigenaar is om het station te faciliteren.

De onduidelijkheid rond het slopen van de zendmast speelt al ruim een jaar. In de afgelopen maanden zijn diversen gesprekken geweest met het ministerie van Economische Zaken en de eigenaar van de mast. Tot op heden zonder resultaat. Directeur Wilfred Hardeman wil nu dan ook snel duidelijkheid. "Het is voor onze luisteraars van groot belang om te weten hoe ze ons in de toekomst kunnen ontvangen. We willen graag uit blijven zenden op de bekende middengolffrequentie 1008 AM. Hier hebben we een vast luisterpubliek opgebouwd. Een verhuizing van frequentie zien we niet zitten. En verhuizing is wel genoeg dit jaar", zegt Hardeman, waarmee hij doelt op de aanstaande verhuizing van de studio naar een andere locatie.

Alternatieven voor de zendmast zijn niet zomaar voor handen. Digitale radio is in opmars maar is voor Groot Nieuws Radio nog niet het gewenste alternatief. Hardeman: "De techniek van DAB+ is mooi, en de geluidskwaliteit is een enorme verbetering. Alleen de dekking van ons signaal is nog niet landelijk en nog lang niet alle Nederlanders beschikken over een DAB+ radio."

In de afgelopen tijd heeft Groot Nieuws Radio steun gekregen vanuit de Tweede Kamer. Zo werden er Kamervragen gesteld over de rol van de zendereigenaar. Onder andere ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins eiste actie van het kabinet om Groot Nieuws Radio in de lucht te houden.

Datum: 8 april 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: