MENU
Vrouw van omgekomen bewaker vergeeft zelfmoordterrorist

Vrouw van omgekomen bewaker vergeeft zelfmoordterrorist

24 apr

Egypte – De zelfmoordterrorist die zich op 9 april opblies in de kerk in Alexandrië, had het voorzien op de koptische paus. In plaats van de paus, kwam bewaker Naseem Fahmi om het leven. Zijn vrouw rouwt om zijn dood, maar heeft de aanslagpleger vergeven.

“Ik weet zeker dat Naseem met liefde zijn leven heeft gegeven”, zegt Samira Fahmi tegen Open Doors. “Het is niet de eerste keer dat er een aanslag plaatsvindt en ik wist dat Naseem extra kwetsbaar was vanwege zijn werk als lijfwacht. Toen we het hadden over Palmzondag, zei hij: ‘Ik ben bereid te sterven om de kerk te verdedigen.’ Dat heeft hij zondag gedaan.”

Naseem was één van de mannen die de kerk in Alexandrië zondag bewaakte. Toen de zelfmoordterrorist binnen probeerde te komen, hield Naseem hem tegen bij de metaaldetector. Meteen blies de terrorist zichzelf op, waarbij Naseem om het leven kwam.

“Ik ben trots op mijn man”, zegt Samira, “ook al wordt het leven na zijn dood een stuk moeilijker. Hij was alles voor mij. Naseem zei tegen me: ‘Ik weet dat jij en de kinderen mij nodig hebben, maar ik weet ook dat God voor jullie zal zorgen als ik er niet meer ben.’”

Ondanks het enorme leed dat Samira is aangedaan, weigert ze om boos te zijn. “Ik weet dat mijn man nu op een betere plek is. Voor de moordenaar en de mensen die net als hem denken, bid ik tot God dat Hij jullie vergeeft, zoals ik jullie al vergeven heb. Ik bid dat God jullie harten opent voor Zijn liefde.”

Bij de twee aanslagen op Palmzondag kwamen in totaal 49 mensen om het leven. Eén bom ontplofte in Tanta, tijdens een kerkdienst. De andere aanslag was in Alexandrië.

Datum: 24 april 2017
Auteur: Open Doors
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: