MENU
Family7 komt in actie voor gehandicapte kinderen in Israel

Family7 komt in actie voor gehandicapte kinderen in Israel

30 apr

Eli is 13 jaar oud. Hij kan alleen contact maken met zijn ogen en door een kleine beweging van zijn handen. Hij woont bij Aleh, een Israëlische instelling die zich inzet voor mensen met zware lichamelijke en verstandelijke beperkingen.

Zijn moeder Michal vertelt: “De kinderen die bij Aleh wonen zijn gewoon normale kinderen. Het enige verschil is dat ze gevangen zitten in een gehandicapt lichaam. Soms, als ik met Eli ga wandelen, trekken ouders hun kinderen bij ons weg omdat hij anders is. Maar ik zeg dan altijd: laat je kinderen toch gewoon komen en kijken! Het zijn echt normale kinderen: ze kunnen horen, voelen en begrijpen. Het maakt niet uit wat in hun medische dossier staat, al deze kinderen hebben een ziel. Het is toch niet hun fout dat ze gehandicapt zijn?”

Aleh geeft intensieve zorg aan honderden kinderen zoals Eli: kinderen met een ernstige meervoudige handicap. Thuis wonen is voor deze kinderen geen optie, omdat ze 24 uur per dag intensieve medische zorg nodig hebben. Maar helaas zijn er nog teveel kinderen die niet geholpen kunnen worden, omdat er geen plek voor ze is. Shlomit, de directeur van Aleh Jeruzalem: “We komen soms tragische situaties tegen; kinderen die extreem angstig zijn, of kinderen die verwaarloosd zijn omdat ze niet de goede zorg krijgen. In extreme gevallen en noodsituaties nemen we wel eens extra kinderen op, maar we hebben echt te weinig plek. Dus het gaat dan ten koste van de kwaliteit van zorg die we willen bieden. We hebben meer ruimte nodig in Jeruzalem, om nog meer kinderen te kunnen helpen.”

Family7 komt in actie voor kwetsbaar leven. Dat doen we in samenwerking met Christenen voor Israël. Met uw steun hopen we binnenkort een nieuwe afdeling van Aleh te realiseren in Jeruzalem. Zodat nog meer kinderen de hulp kunnen krijgen van Aleh die ze keihard nodig hebben.

Helpt u mee? Geef een gift via iDeal (link: www.family7.nl/aleh) of maak uw gift over op bankrekening NL47 RABO 0394022521 t.n.v. Stichting Evangelical Television Europe, onder vermelding van ‘Aleh’.

Datum: 30 april 2017
Auteur: Family7
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl/aleh

Dit artikel delen:

Meer nieuws: