MENU
Sportief evenement Woord en Daad op de Veluwe op 27 mei

Sportief evenement Woord en Daad op de Veluwe op 27 mei

19 mei

Op zaterdag 27 mei organiseert ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad opnieuw een sportief wandel- en fietsevenement in het Posbank-natuurgebied aan de westelijke rand van de Veluwe. Het evenement voorziet in recreatieve korte routes en in langere routes voor de sportieve uitdaging. De opbrengst komt ten goede aan onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Wandel- en fietsroutes
Het is de vierde keer dat het Woord en Daad Posbank Event plaats vindt. In 2016 meldden zich 400 deelnemers die kwamen hardlopen, fietsen, steppen of wandelen in het prachtige, heuvelachtige landschap. De kortere wandelroute van 8 km is geschikt voor gezinnen met kinderen. Nieuw dit jaar is een aparte kinderwagenroute voor gezinnen met jonge kinderen, hier is ook een Afrikaanse kinderspeurtocht bij. Daarnaast zijn er nog 3 wandelroutes en 3 fietsroutes. Ook is een lange wielrenroute van ca. 100 km, die zowel in een groep als individueel gefietst kan worden. Tijdens de routes zijn meerdere rustpunten met verkoop van eten en drinken voor het goede doel. Meer informatie op www.posbankeven.nl.

Het goed doel: ‘Geef ze een 10!’
Stichting Woord en Daad organiseert door het jaar heen verschillende sportieve evenementen in Nederland, maar ook in het buitenland, zoals ‘Fiets voor een huis’ in Frankrijk, gepland voor 9 september 2017. Deelnemers kunnen zich bij deze evenementen laten sponsoren voor een goed doel. Het goede doel van het Postbank-event op 27 mei is de actie ‘Geef ze een tien!’. Dit project zamelt geld in voor training van docenten en om lesboeken en lesmaterialen aan te kunnen schaffen om de kwaliteit van het (christelijk) onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren

Woord en Daad
Woord en Daad verbindt vanuit Bijbels perspectief mensen wereldwijd in de strijd tegen armoede. Ze werkt met lokale partners en actoren uit relevante sectoren, om zo voor iedereen hoop en kansen te scheppen op een menswaardig bestaan.

Datum: 19 mei 2017
Auteur: Wilma van der Meij
Foto: Woord en Daad
Website: http://www.posbankevent.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: