MENU
Rode Kruis doet wereldrecordpoging EHBO

Rode Kruis doet wereldrecordpoging EHBO

31 mei

Op​ zaterdag 9 september gaat het Rode Kruis samen met 2500 Nederlanders proberen het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ te verbreken. Deze les wordt gegeven in Amsterdam (locatie volgt) en iedereen ouder dan 12 jaar die dat wil, kan meedoen. Heb jij weinig kennis van EHBO, maar wil je het graag leren? Klik dan hier om je aan te melden voor dit unieke evenement.

Met de recordpoging onderstreept het Rode Kruis op een ludieke manier het belang van EHBO. De organisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel.

In afgelegen gebieden of bij noodsituaties zijn hulpdiensten soms langer onderweg of is zelfs het mobiele netwerk overbelast. Juist dan zijn gewonden afhankelijk van hulp van omstanders en is kennis van EHBO op dat moment levensreddend.

Tijdens de recordpoging komen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging, verstikking/ verslikking en een bloeding. Er zijn instructeurs van het Rode Kruis aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van deze EHBO-handelingen. ​

Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en heeft 2017 uitgeroepen tot 'Jaar van de EHBO'. Miljoenen mensen raken jaarlijks gewond door een ongeval. Dit gebeurt veelal in en om het huis. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen. Dus wacht niet te lang en meld je aan! Het aantal plekken is beperkt.

Datum: 31 mei 2017
Auteur: Rode Kruis
Foto: Rode Kruis
Website: http://www.rodekruis.nl/wereldrecord

Dit artikel delen:

Meer nieuws: