MENU
Onder de indruk van het werk van Mercy Ships

Onder de indruk van het werk van Mercy Ships

31 mei

Jan van den Bosch, onder meer bekend als presentator van Hour of Power, is al jarenlang betrokken bij het werk van Mercy Ships. Als bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland is hij onlangs voor een internationale vergadering weer aan boord geweest van de Africa Mercy. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

Jan: “De internationale bestuursvergadering (International Board of Directors) is een vergadering met alle voorzitters van de landenkantoren van Mercy Ships. We komen twee à drie keer per jaar bij elkaar en daarnaast overleggen we regelmatig via Skype. Het is dus tijdsintensief. De bestuursvergadering van onlangs vond deze keer plaats op de Africa Mercy.”

“We krijgen tijdens dit overleg veel specifieke informatie, zoals een update over het nieuwe schip, dat momenteel in China wordt gebouwd. Drie jaar geleden is er met de bouw begonnen. In mijn ogen was het toen erg ambitieus, maar het project verloopt voorspoedig, we worden rijk gezegend.”

“Ook spraken we met elkaar over de toekomststrategie van Mercy Ships. Zo zullen we over enkele jaren 3000 bemanningsleden per jaar moeten faciliteren op beide schepen. Een enorme uitdaging! Daarbij zoeken we in dit alles naar het plan van God. Hoe kunnen we gehoorzaam zijn in datgene wat Hij van ons vraagt?”

Heb je naast vergaderen ook tijd gehad voor andere activiteiten?
“Ik ben wat langer aan boord gebleven en heb de Nederlandse bemanningsleden ontmoet. Zo heb ik een middag opgetrokken met alle Nederlandse vrijwilligers. Ik volg graag ook patiënten die aan boord komen. Zo ontmoette ik Michael. Hij had een enorm gezwel aan zijn gezicht en hij werd door zijn omgeving gezien als ‘outcast’. Inmiddels is hij geopereerd en heeft hij een nieuw gezicht gekregen. Voor hem betekent dit een compleet nieuw leven. Ik zie dan echt weer de impact van deze liefdevolle zorg.”

“Ik heb mateloos respect voor onze vrijwilligers. Sommigen denken misschien dat het voornamelijk een gezellige boel is op het schip, maar in de praktijk is het ook hard werken. Het schip ligt tussen de hijskranen in en er is in de buurt weinig te beleven. Geen westerse bedrijvigheid zoals wij dat kennen. Iedereen die ik spreek is oprecht gemotiveerd. Je moet gaan voor je missie, anders lukt het simpelweg niet. Ik houd van Mercy Ships. En ben iedere keer weer onder de indruk.”

Het hele interview is te lezen op de website van Mercy Ships via de link onderaan dit item.

Datum: 31 mei 2017
Auteur: Mercy Ships
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: