MENU
Zomerkampen in Oost-Europa voor kansarme kinderen

Zomerkampen in Oost-Europa voor kansarme kinderen

02 jun

Met de zomervakantie in aantocht, bereidt hulporganisatie Zending over Grenzen zich in samenwerking met vrijwilligers voor op zomerkampen in Oost-Europa. Dit zijn speciale kampen waar kinderen even kunnen ontsnappen aan de armoede waarin ze leven.

Bijvoorbeeld in Moldavië en Oekraïne zijn de voorbereidingen in volle gang. De komende weken worden er maar liefst zeven zomerkampen georganiseerd in Moldavië, waar in totaal zo’n 1.000 kinderen aan deelnemen. Het zomerkamp in Oekraïne verwelkomt zo’n 130 kinderen, waarvan de meesten wees zijn. Zonder zomerkamp zouden zij een eenzame, depressieve en vreugdeloze zomer tegemoet gaan.

Elk kind is speciaal

Lokale medewerkers van Zending over Grenzen en vele vrijwilligers – alleen al in Moldavië zijn er honderd vrijwilligers – worden op dit moment voorbereid om bij te dragen aan onvergetelijke zomerkampen. Het doel van de teams is om elk kind zich speciaal en waardevol te laten voelen.

Levensveranderend

Een van de kinderen die het effect daarvan mocht ervaren, is de Bulgaarse Serjina. Vorig jaar ging zij voor het eerst mee op zomerkamp met Zending over Grenzen en het veranderde haar leven. In eerste instantie was ze bang, omdat ze nog nooit buiten haar dorp was geweest. Toen ze eenmaal op kamp was, was ze echter onder de indruk van haar omgeving en ze nam alles in zich op. Serjina hoorde voor het eerst over Jezus Christus en aan het einde van het kamp kwam ze tot geloof.

Elke dag bidden

“Het leukste aan het kamp vond ik de nieuwe liedjes, het zwembad en dat ik elke dag iets nieuws over God leerde”, vertelt het Bulgaarse meisje van 10. Serjina groeide op in diepe armoede en sommige dagen huilden zij en haar broertjes en zusje van de honger. “Vanaf het moment dat ze thuis kwam van zomerkamp merkte ik dat Serjina veranderd was”, vertelt haar moeder Lyubka. “Ze bleef praten over alles wat er op kamp gebeurd was, ze zegde Bijbelversen op en we moesten van haar bidden voor elke maaltijd!”

elp mee!

Ook dit jaar hoopt Zending over Grenzen weer veel kinderlevens positief te veranderen op zomerkamp. In 2016 gingen 4.755 kinderen met de organisatie mee op kamp. Wilt u bijdragen aan de levensveranderende kampen? Dat kan via de website, zie hiervoor de link onderaan dit item.

Datum: 2 juni 2017
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl/wat-doen-we/zomerkampen/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: