MENU
Werelddag Woord en Daad: Op weg naar een beter bestaan

Werelddag Woord en Daad: Op weg naar een beter bestaan

06 jun

Op zaterdag 10 juni organiseert Stichting Woord en Daad een vernieuwde Werelddag in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema ‘Op weg naar een beter bestaan’ wordt toegelicht door twee sprekers, een migrant en een vluchteling.

Daniel Jean-Louis uit Haïti, directeur van ontwikkelingsorganisatie ‘Parole et Action’, vertelt over zijn migratie én terugkeer naar zijn geboorteland. De Werelddag biedt een afwisselend programma voor jong en oud, met onder meer sprekers, interviews, muziek, een jongeren- en kinderprogramma en veel ruimte voor ontmoeting.

Daniel Jean-Louis groeide op in het arme Haïti, studeerde in Amerika en keerde terug naar zijn geboorteland waar hij zich inzet voor christelijk onderwijs en de opbouw van zijn land. Hij is schrijver, ondernemer en veelgevraagd spreker. Ook de Armeens-Nederlandse vluchteling Gor Khatchikyan, arts en schrijver, deelt zijn levenslessen met de bezoekers. Hij is arts en woont in Nederland. “De bijzondere levensverhalen die we op deze dag horen verbinden ons met kwetsbare mensen ver weg”, legt Tineke Morren, organisator van de Werelddag uit. “En we verbinden ons met elkaar in de strijd tegen armoede.”

De Werelddag is voor iedereen die zich betrokken voelt bij ontwikkelingssamenwerking en actuele thema’s zoals migratie. “Migratie is een belangrijk thema in Nederland, zeker ook voor Woord en Daad. Maar migratie heeft een keerzijde, een kwetsbare kant. Daarom werken we in Afrikaanse landen aan betere kansen op opleiding en werk. We stimuleren mensen om in hun eigen regio te investeren”. Projectleider Jacob Jan Vreugdenhil van Woord en Daad werkt aan oplossingen in hardnekkige armoedeproblematiek, met verschillende partnerorganisaties in zuidelijke landen en in Nederland. Hij vertelt tijdens deze dag over zijn drijfveren en zijn werk.

De Werelddag biedt een divers programma voor alle leeftijden, met ruimte voor ontspanning en ontmoeting, een veiling en een wereldmarkt. Jongeren van 12-16 kunnen meedoen aan een uitdagend buitenprogramma, de kids van 4 – 11 jaar kunnen naar het kinderprogramma met scoutingspellen en podium-act. In de lange middagpauze kunnen ze zich uitleven op het reuzeluchtkussen en er is oppas voor de allerjongsten.

Dagvoorzitter is Nicoline Schuitemaker, als ondernemer in Katwijk betrokken bij het werk van Woord en Daad. De Werelddag is gratis en er wordt een collecte gehouden voor het werk van Woord en Daad.

Datum: 6 juni 2017
Auteur: Aukelien Wierenga
Foto: Schermafdruk YouTube Woord en Daad
Website: http://www.woordendaadwerelddag.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: