MENU
Komende vrijdag: Nacht van Gebed

Komende vrijdag: Nacht van Gebed

14 jun

Er is een nacht in het jaar waarin veel christenen niet slapen. Wat ze dan doen? Ze bidden; niet voor henzelf of voor hun kerk, maar voor de vervolgde christenen wereldwijd. Dat gebeurt tijdens de Nacht van Gebed op vele tientallen plekken in Nederland in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni gehouden wordt. Op de Open Doors website vindt u een kaart met locaties en tijden.

In een afwisselend programma krijgt u gebedspunten en persoonlijke verhalen aangereikt. Daarin hoort u over broeders en zusters die in moeilijke situaties zitten, en verhalen uit een land waarin in het geheim bijbels worden gebracht.

Bent u bereid om één avond of nacht apart te zetten voor de vervolgde kerk? Kijk op de kaart en ontdek waar de Nacht van Gebed in uw omgeving plaatsvindt. Bid aanstaande vrijdag mee en steun uw vervolgde broers en zussen.

“Laten we elkaar blijven steunen als één Lichaam”, zegt Frederick uit Kenia. Hij overleefde een grote aanslag van een islamitische terreurgroep. “Het zijn jullie gebeden die ons sterk maken.”

Kijk op de kaart!
Is er een Nacht van Gebed bij u in de buurt? Op de Open Doors website vindt u een kaart met locaties en tijden. Zoek een locatie en doe mee!

“Elk jaar vragen we een andere kerk om haar locatie beschikbaar te stellen voor de Nacht van Gebed. Er mogen nog veel meer christenen meedoen, maar volhardend bidden blijkt een moeilijke ‘oefening’ te zijn. Mijn gebed is dat vervolgde broeders en zusters staande zullen blijven in de Liefde van Christus.” Marcel, organisator Nacht van Gebed Nijverdal

Steeds weer horen we van onze vervolgde broeders en zusters: 'Bid voor ons, vergeet ons niet!' Ook in de Bijbel horen we steeds weer die oproep om te denken aan de gevangenen, alsof we zelf met hen gevangen zitten (Hebreeen 13:3). In de Nacht van Gebed willen wij naast deze gevangenen staan.

Bidden helpt
De christenen die we bezoeken geven steeds door hoeveel kracht en bemoediging zij putten uit ons gebed. We vroegen een broeder in het Midden-Oosten hoe hij het steeds weer volhoudt als hij vervolgd wordt. Zijn antwoord: 'Ik weet dat er mensen in het Westen zijn die voor mij bidden'. Onze contactpersoon voor Noord-Korea heeft gezegd: 'Alleen al de wetenschap dat er door jullie wordt gebeden, geeft de gelovigen in Noord-Korea hoop en kracht. Sinds de start van de gebedsactie hebben ze steeds meer moed gekregen.'

Datum: 14 juni 2017
Auteur: Open Doors
Foto: Open Doors
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: