MENU
Elke dag Vaderdag

Elke dag Vaderdag

18 jun

Volgens Wikipedia is vaderdag in 1909 geďntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit de staat Washington, USA. Ze wilde haar vader, een oorlogsveteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, eren. Het vaderschap kreeg sindsdien op de derde zondag in juni wereldwijde aandacht.

Vandaag, een tekening van de jongste(n), een kadootje van de wat grotere kinderen. Van de echtgenote een nieuw overhemd of een stropdas en bij de maaltijd misschien wel extra aandacht voor wat vader lekker vindt. Getrouwde kinderen komen langs, want het is immers vaderdag! Zo gaat het er in veel huisgezinnen aan toe.

Van vader op aarde naar VADER in de hemel.
Is het niet elke zondag VADERDAG? Immers…..

* We komen samen om Vader te eren, we zingen ‘Ere zij aan God, de Vader’….
* We komen samen om ons geloof te belijden ‘Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde’….
* We komen samen om door het Boek van Vader bemoedigd en aangespoord te worden. Met de woorden van een lied ‘Vader, dank U dat ik mag leven bij het licht van heel Uw woord’.
* We komen samen om te bidden ‘Onze Vader die in de hemelen is….’
* We komen samen als mensen die de belofte van de Vader, de Heilige Geest ontvangen hebben.
* Als God ons leven terugneemt, gaat de ‘deur’ van het Vaderhuis open, de hemelse heerlijkheid, waar de Vader, de Zoon, de Heilige Geest, de engelen en onze broeders en zusters die in geloof zijn gestorven, zich bevinden.
* En de dag komt steeds dichterbij dat heel de aarde (weer) Vaderland zal zijn. Dan zijn we voor altijd kind aan huis bij Vader! Over VADERdag gesproken!

Charles Groot, em. pred.
caegroot@ziggo.nl

Datum: 18 juni 2017
Auteur: C.A.E. Charles Groot
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Dit artikel delen:

Meer nieuws: