MENU
Geldfit: unieke samenwerking tussen landelijke en plaatselijke organisaties

Geldfit: unieke samenwerking tussen landelijke en plaatselijke organisaties

17 jun

Deze week is de nieuwe online portal Geldfit.nl gelanceerd. De website heeft als doel om financiële problemen bij Nederlanders te voorkomen of vroeg te signaleren. Op basis van een korte vragenlijst ziet de gebruiker een overzicht van tips, tools en (vrijwilligers)organisaties bij hem in de buurt, die kunnen helpen bij geldzaken. Geldfit is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen landelijke en plaatselijke organisaties.

Financieel FIT
Schulden hebben heel veel impact. Niet alleen op de mensen zelf en hun omgeving, maar ook op de maatschappij: schulden kosten de Nederlandse maatschappij jaarlijks ongeveer 11 miljard euro. De groep mensen met risico op schulden is groot: het betreft 3,4 miljoen Nederlanders. “Financiële problemen voorkomen of in een vroeg stadium oplossen is belangrijk,” vertelt projectleider Nathalie Eilander. “We zien vaak dat mensen met schulden, bijvoorbeeld door schaamte, pas laat aan de bel trekken. Handige tips en laagdrempelige hulp kunnen problemen voorkomen. Met Geldfit willen we in een vroeg stadium bij mensen in beeld komen. En, door middel van een korte vragenlijst, heel gericht handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan of hulp te krijgen.”

De handen ineen
Uniek aan Geldfit is dat verschillende soorten landelijke én plaatselijke organisaties de handen ineen slaan: gemeenten, bedrijfsleven en hulporganisaties. Geldfit is een samenwerking van SchuldHulpMaatje, Humanitas, Stichting Lezen & Schrijven, Rabobank, Sallandse Dialoog, Zilveren Kruis en gemeente Zwolle. De Rabobank Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank, maakte met een aanzienlijke donatie de pilotfase van deze nieuwe en effectieve financiële hulpketen mede mogelijk. Eilander: “Andere organisaties die willen meewerken, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Met Geldfit willen we krachten bundelen én zowel op landelijk als op plaatselijk niveau gericht informatie en hulp bieden aan Nederlanders, om te voorkomen dat zij in een problematische financiële situatie terechtkomen.”

Datum: 17 juni 2017
Auteur: Nathalie Eilander
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.geldfit.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: