MENU
Meque ontdekt zijn talenten

Meque ontdekt zijn talenten

20 jun

Als mensen in je geloven, kan dat je hele leven op zīn kop zetten. Daar kan ook de 43-jarige Meque uit Mozambique van getuigen. Hij had moeite om rond te komen en zijn vrouw en vier kinderen te onderhouden. Op hun stuk land verbouwde het gezin mais voor hun eigen consumptie. Een mooi project van hulporganisatie Dorcas uit Andijk

Meque sloot zich in 2015 aan bij een praktische landbouwschool waar hij twee jaar lang les kreeg over het telen van gewassen. En die training bleek een schot in de roos: Meques talenten kwamen boven en inmiddels is zijn goedlopende boerderij een bezienswaardigheid in de omgeving.

De trainingsschool biedt mannen en vrouwen de kans om een vak te leren en onder begeleiding ook hun talenten in praktijk te brengen. Gedurende de tweejarige opleiding paste Meque de geleerde lessen op het gebied van gewassenteelt, irrigatie en klimaatverandering toe op zijn land. Hij slaagde erin om de oogst te verkopen aan mensen die langskwamen en zelfs aan restaurants. De opbrengst daarvan investeerde hij in de boerderij. Dankzij een waterpomp gaat het irrigeren nu een stuk makkelijker.

Ook zijn gezin profiteert van de ontwikkelingen. De twee oudste kinderen gaan naar school en er is genoeg te eten. Bovendien krijgt Meque steeds meer zelfvertrouwen. Omdat zijn boerderij zo goed loopt, komen er zelfs regionale overheidsmedewerkers op werkbezoek. Ze zijn onder de indruk van het werk van Meque. De nieuwe lichting deelnemers aan de school komt ook af en toe op bezoek op de boerderij om van Meque te leren. Zo deelt Meque uit van wat hij gekregen heeft en verandert daarmee zijn hele dorp.

In de projecten van Dorcas werken ze aan duurzame veranderingen van mensenlevens. Help mee en investeer ook in mensen zoals Meque. Bezoek de website van Doras via de link onderaan dit item.

Datum: 20 juni 2017
Auteur: Dorcas
Foto: Dorcas
Copyright: Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: