Derde editie Groot Johannes de Heer Koor

Net als in 2016 en 2017 wordt er ook in 2018 een Groot Johannes de Heer Koor samengesteld. De voorgaande edities waren zeer succesvol en sloten aan bij de groeiende voorkeur van koorliefhebbers om op projectbasis repertoire in te studeren en uit te voeren.

Het landelijke koor repeteert in acht plaatsen om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven in de Grote Kerk te Apeldoorn, Bovenkerk te Kampen en Concertgebouw de Doelen te Rotterdam. Er zijn ook repetities door heel het land. Het project staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg, repetities en concerten zijn van januari tot en met juni 2018. Psalmen en liederen worden geselecteerd rondom het thema ‘Geloof, hoop en liefde’.

De repetities worden gehouden in Zierikzee, Oud-Beijerland, Sliedrecht, Woerden, Renswoude, Doorspijk, Vriezenveen en Damwoude. In iedere plaats zijn drie repetities. Uiteindelijk doel is het geven van drie concerten. Van deze uitvoeringen komt een CD beschikbaar. Koorleden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor een hulpverleningproject van stichting Woord & Daad.

Uit voorgaande jaren blijkt dat koorleden zowel de projectaanpak als de inhoud van muziek en liedteksten erg aansprekend vinden. “Het meezingen was een geweldige ervaring”, blikt Berdien van Grol terug. Zij zong in beide edities mee en heeft zich al ingeschreven voor 2018. “De liederen zijn mooi om te horen en hebben een rijke inhoud. De oproep om tot Christus te komen en met Hem te leven staat centraal.

Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen”. De sfeer tijdens repetities en uitvoeringen is erg goed. “Dat komt ook door Wim en Wilbert Magré die als organist en dirigent op aanstekelijke wijze leiding geven aan het koor”.

Geliefde liederen

Johannes de Heer werd in 1866 in Rotterdam geboren. Hij stond in de jaren ’20 van de vorige eeuw aan de wieg van de christelijke omroep NCRV, die destijds een orthodox gereformeerd geluid liet horen. Daarnaast heeft hij Het Zoeklicht opgericht. In het dagelijks leven was hij orgelbouwer. Meest bekend is Johannes de Heer door zijn liederen die zijn verzameld in een naar hem vernoemde liedbundel. Tal van liederen zijn gebaseerd op psalmen. De muziek van Johannes de Heer is verankerd in het collectieve geheugen van kerkelijk Nederland en opvallend is dat ook nieuwe generaties ze goed kennen.

Aanmelden

Inmiddels zijn de eerste 300 aanmeldingen al weer binnen. De organisatoren van het koor hebben een maximum aantal leden ingesteld bij 700 zangers. Er is dus nog plaats voor 400 zangers. Meer informatie en aanmelden kan via: www.johannesdeheerkoor.nl

Wilbert Magre
© TOFF-fotografie – Tobias Huizing
05-07-2017
Muziek
https://www.johannesdeheerkoor.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies