MENU
Succesvol eerste zomerkamp voor Oost-Europese ouderen

Succesvol eerste zomerkamp voor Oost-Europese ouderen

09 jul

ALMERE/DURRES - Voor het eerst heeft hulporganisatie Zending over Grenzen een zomerkamp voor ouderen georganiseerd. In AlbaniŽ gingen zestig kansarme ouderen mee naar kuststad DurrŽs voor een vakantie.

Voor Kadrie, een van de deelnemers, was het kamp een groot succes. "Voor het eerst sinds jaren, heb ik weer het gevoel dat ik ademruimte heb", vertelt de oudere vrouw. Kadrie werd op jonge leeftijd weduwe en heeft problemen met haar longen. "Ik kon nooit een vakantie betalen of aan mezelf denken. Ik geniet enorm van het zomerkamp. Ik weet niet hoe ik jullie kan bedanken. Het enige wat ik kan doen is bidden dat Zending over Grenzen net zo gezegend wordt als jullie ons gezegend hebben."

Leegte vullen

Ouderen in AlbaniŽ krijgen weinig financiŽle steun vanuit de overheid, waardoor veel van hun basisbehoeften niet gedekt worden. Daarnaast worden - vooral arme - ouderen gediscrimineerd en hebben zij niemand die naar hen omkijkt. Zending over Grenzen hoopt die leegte te vullen en hen met een zomerkamp een beetje hoop en vreugde op hun oude dag te geven.

Datum: 9 juli 2017
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: