MENU
Nacht van de Theologie 2017 in het teken van 500 jaar Reformatie

Nacht van de Theologie 2017 in het teken van 500 jaar Reformatie

15 jul

Op zaterdag 23 september vindt de Nacht van de Theologie plaats in het gebouw van KRO-NCRV in Hilversum. Het thema van dit evenement sluit aan bij 500 jaar Reformatie. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) werkt ook dit jaar weer mee aan de Nacht van de Theologie.

Iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom om de thema-avond over theologie, georganiseerd door omroepen, kranten, christelijke organisaties, universiteiten en uitgevers, bij te wonen.

Theologisch boek van het jaar & Theoloog des Vaderlands
Tijdens de Nacht van de Theologie wordt bekend gemaakt welk boek het theologisch boek van het jaar is geworden en wie zich een jaar lang Theoloog des Vaderlands mag noemen. Aan de titel Theoloog des Vaderlands is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 Euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. Deze prijs is beschikbaar gesteld door het Vermeulen Brauckman Fonds.

Liveblog
Het hele evenement is te volgen via een liveblog op nachtvandetheologie.nl. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt, onder andere via nachtvandetheologie.nl.

Betrokken organisaties
Het aantal organisaties dat zich heeft aangemeld om betrokken te zijn bij de Nacht van de Theologie is weer een mooie mix van verschillende werkterreinen die baat hebben bij de zichtbaarheid van theologie: KRO-NCRV en EO, Universiteit van Tilburg/FKT, Radbouduniversiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Christelijke Hogeschool Ede, hogeschool Windesheim, PthU, Theologische Universiteit Apeldoorn, Trouw, Nederlands Dagblad, Uitgeverij Royal Jongbloed, Vermeulen Brauckman Fonds, het Nederlands Bijbelgenootschap, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Kampen, en de Remonstranten. Uitgeverij Kok/Boekencentrum is dit jaar hoofdsponsor van de Nacht van de Theologie.

Datum: 15 juli 2017
Auteur: Bijbelgenootschap
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: