MENU
Leiding Open Doors International in handen van Keniaan

Leiding Open Doors International in handen van Keniaan

14 jul

De voorzitter van het internationale bestuur van Open Doors, Maarten Dees, maakt bekend dat Open Doors International een nieuwe CEO krijgt. Per 1 oktober begint de Keniaan, Dan Ole Shani, als derde internationale leider sinds Anne van der Bijl.

Eind 2016 gaf Jeff Taylor, de huidige internationale leider van Open Doors, aan dat hij zijn taak wilde overdragen aan een opvolger. Dan Ole Shani uit Nairobi, Kenia gaat per 1 oktober aan de slag om leiding te geven aan het wereldwijde werk van Open Doors. Hij wordt de derde CEO na Anne van der Bijl, die in 1995 het stokje overdroeg aan Johan Companjen.

Voorzitter Dees is blij met de aanstelling van Shani: “Ik ben verheugd met de aanstelling van Dan Shani. Hij is een man van gebed en hij heeft een diepe bewogenheid met onze vervolgde broeders en zusters. We zijn onder de indruk van zijn leiderschapskwaliteiten en leiderschapservaring die hij in internationale functies heeft opgedaan.

Dan en zijn vrouw Nellie hebben drie volwassen kinderen, twee zoons en een dochter. Shani groeide op in Kenia, een land dat op de 18e plek staat van de Ranglijst Christenvervolging. Met zijn gezin woonde hij in vijf landen, waar hij in de afgelopen 30 jaar telkens werkzaam was in internationaal zendingswerk. Shani werkte voor World Vision in Oost en West-Afrika en in Engeland en Amerika.”

Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland: “Het doet me goed dat we voor het eerst een internationale leider krijgen die afkomstig is uit een continent waar we de vervolgde kerk ondersteunen. Op dit moment is ons Keniaanse team bezig om in de kuststreek christenen te bemoedigen die op 7 juli werden aangevallen door Al-Shabaab. De verbondenheid met de vervolgde kerk kon niet mooier tot uiting komen dan met de aanstelling van Shani.”

Shani voegt toe: “Ik ben enthousiast over Open Doors en haar toewijding aan Jezus Christus en haar opdracht om de vervolgde kerk te versterken. Het is mijn voorrecht om schouder aan schouder te werken met mijn nieuwe collega’s om de kerk te versterken op plaatsen waar het gevaarlijk is om christen te zijn. Samen met hen getuigen we naar de wereld dat Jezus Christus de Heer is.”

Anne van der Bijl is de oprichter van Open Doors en gaf van 1955 tot 1995 leiding aan de organisatie. Hij werd wereldwijd bekend als ‘God’s Smuggler’, als smokkelaar voor God, die niet accepteerde dat er deuren werden gesloten voor het evangelie. Ook ging hij de vervolgde kerk voor om zelfs terroristen het evangelie te verkondigen. Terwijl Anne zich vanaf 1995 tot aan zijn pensioen richtte op het bemoedigen van kerkleiders in het Midden-Oosten, werd Johan Companjen als opvolger aangesteld. Twintig jaar had hij samengewerkt met broeder Anne. Companjen werd in 2008 opgevolgd door de Amerikaan Jeff Taylor, die zich eveneens al twintig jaar voor Open Doors inzette. Taylor blijft na het inwerken van Shani betrokken bij het werk van Open Doors International, de overkoepelende organisatie van alle Open Doors-kantoren.

Datum: 14 juli 2017
Auteur: Open Doors
Foto: Open Doors
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: