MENU
Forse donatie voor Bijbelvertaalwerk door scholieren van het Van Lodenstein College

Forse donatie voor Bijbelvertaalwerk door scholieren van het Van Lodenstein College

17 jul

Leerlingen van het Van Lodenstein College hebben het afgelopen schooljaar bijna 100.000 euro ingezameld voor Wycliffe Bijbelvertalers. Het geld gaat naar nieuwe Bijbelvertaalprojecten in Congo en de verspreiding van audiobijbels. Op de foto scholieren van locatie Ede van het Van Lodenstein College.

Op alle 5 locaties van het Van Lodenstein College (VLC) is het hele schooljaar actie gevoerd voor Bijbelvertaalwerk. Naast de acties kregen de scholieren gastlessen over het wereldwijde werk van Wycliffe Bijbelvertalers. De leerlingen bedachten creatieve acties om aan het geld te komen. Er werden sponsoracties gehouden, snoepzakken verkocht en taarten gebakken. Ook bleven sommige leerlingen een hele nacht op school voor een lessenmarathon.

Met de acties is een bedrag van 99.450 euro opgehaald. Wycliffe-directeur Bram van Grootheest is dankbaar voor dit recordbedrag: “Het is fantastisch dat jongeren zich op deze manier inzetten voor ons werk. In Nederland zijn we het gewend dat we een Bijbel kunnen lezen in onze eigen taal, maar wereldwijd zijn er nog miljoenen mensen die dat niet kunnen. Met dit prachtige bedrag kunnen we mensen in Congo helpen aan een Bijbelvertaling, zodat ze eindelijk Gods Woord in hun eigen taal kunnen lezen.”

Het Van Lodenstein College heeft bewust gekozen voor Wycliffe Bijbelvertalers als actiedoel: “Ik hoop dat leerlingen door deze actie beseffen dat er kracht zit in Gods Woord en dat het levens kan veranderen. Dat ze de waarde van de Bijbel erkennen, en dat ook willen doorgeven aan mensen die nog niet beschikken over een Bijbel in de eigen taal.” aldus W. J. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur.

Een rondvlucht in een sportvliegtuig vanaf vliegveld Hilversum. Dat hebben leerlingen van klas Pro 2B van het Van Lodenstein College (VLC) in Ede cadeau gekregen. Samen haalden zij 1.083 euro op voor Wycliffe Bijbelvertalers. Henrik van Steenbergen (17) uit Pro 5C deed echter iedereen versteld staan: hij sprokkelde in zijn eentje meer dan 1.500 euro bij elkaar.

De leerlingen van Pro 2B ontvingen woensdag een waardebon voor een rondvlucht omdat zij als klas het hoogste bedrag bij elkaar hebben gebracht. Ook Henrik gaat Nederland vanuit de lucht bewonderen: niemand haalde zoveel op als hij.

Op alle vijf locaties van het VLC zetten leerlingen zich de afgelopen maanden in voor het werk van Wycliffe. De locatie in Ede voor praktijkonderwijs deed dat specifiek voor luisterbijbels. Dat zijn apparaatjes op zonne-energie, die Wycliffe verspreid op Papoea-Nieuw-Guinea. Op de luisterbijbel staat de hele Bijbel in gesproken taal.

Henrik vond het mooi om andere mensen te kunnen helpen bij het aanbieden van Bijbels die ze begrijpen. “Wat voor ons een kleinigheid is, is voor hen heel groot.” Het bedrag dat hij ophaalde, was bepaald geen kleinigheid. Met de ruim 1.500 euro kan Wycliffe zestig luisterbijbels uitdelen. De leerling van het praktijkonderwijs in Ede stak meer dan honderd uur vrije tijd in het project. “Ik heb 38 appeltaarten verkocht in drie varianten. Verder heb ik zelf truffels gemaakt en eieren verkocht. Eén klant kocht zeven appeltaarten en dertig truffels!” De ouders van Henrik sponsorden de ingrediënten.

Datum: 17 juli 2017
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers
Foto: Van Lodenstein College Ede
Website: http://www.wycliffe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: