MENU
Meer kerken organiseren een vakantiebijbelweek

Meer kerken organiseren een vakantiebijbelweek

19 jul

Ruim 400 kerken houden een vakantiebijbelweek, en dat worden er steeds meer. Die ontwikkeling signaleert de HGJB. Deze jeugdbond ontwikkelt materiaal die kerken kunnen gebruiken voor het vakantiebijbelwerk. Fenny den Boer van de HGJB adviseert kerken om deze kinderfeestjes ook missionair te laten zijn, door bijvoorbeeld een tent te plaatsen in de wijk. Groot Nieuws Radio sprak met haar.

Den Boer vermoedt dat de stijging komt doordaat buurgemeentes elkaar enthousiasmeren om aan de slag te gaan met het vakantiebijbelwerk. Veel gemeentes zoeken hoe ze het missionaire kinderwerk kunnen vormgeven. Een vakantiebijbelfeest is een manier waarop veel gemeente dat graag willen doen.

Het hangt af van de organisatie welke kinderen op een vakantiebijbelweek af komen, zegt Den Boer. Er zijn kerken die het zo organiseren dat de kinderen gedeeltelijk uit de eigen gemeente komen, maar ook andere (randkerkelijke) kinderen meenemen. Een grote groep kerken organiseert het op deze manier. Daarnaast zijn er kerken die het klein houden en het in bepaalde wijken organiseren waar ze missionair aanwezig willen zijn en daar specifiek kinderen uitnodigen.

Het materiaal van de HGJB gaat dit jaar over het thema 'Op survival'. Voor vier dagen zijn er een bijbelverhalen, knutsels en spelletjes. Daarnaast bevat de map een themalied en tips en informatie over hoe je zo'n week kunt organiseren. De insteek is om de vakantiebijbelweek laagdrempelig te houden. De Bijbel blijft de rode draad, maar er wordt niet uitgegaan van voorkennis bij kinderen of dat het te kerkelijk wordt.

De uitzending is terug te luisteren op de website van Groot Nieuws Radio via de link onderaan dit item.

Datum: 19 juli 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: