MENU
Op de fiets naar Brussel voor toekomstkansen voor jongeren

Op de fiets naar Brussel voor toekomstkansen voor jongeren

22 jul

Even na 10 uur sprak wielerkampioen Fleur Nagengast aanmoedigende woorden bij de start van de jubileum-editie van de sponsor-fietstocht The Ride on Education: ‘Succes en geniet sowieso van onze mooie sport!’. Voor het vijfde jaar op rij koersen zo’n 25 fietsers 600 kilometer voor het goede doel: onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Dit jaar ligt de meet na acht dagen bij Brussel. Voor Verre Naasten fietsen er negen deelnemers mee, om geld in te zamelen voor projecten op Papoea en in Zuid-Afrika.

The Ride on Education
The Ride on Education start in 2017 voor de vijfde keer vanuit Beilen. Na Schotland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland koersen de fietsers deze editie naar het Belgische Grimbergen, bij Brussel. Hugo Waalewijn, medeoprichter en secretaris van stichting The Ride on Education: “We willen het leuke combineren met het nuttige. Dus lange fietstochten maken en tegelijk geld werven voor onderwijsprojecten in derdewereldlanden. In de afgelopen jaren hebben we al bijna 100.000 euro ingezameld voor mooie projecten in bijvoorbeeld Haďti, Nigeria, India en Zimbabwe. Iedere deelnemer mag z’n eigen goede doel uitkiezen. We hopen er met deze jubileumeditie weer een mooi bedrag aan toe te voegen. Bij de start stond de teller alweer op dik 16.000 euro!”

Fietsen voor Verre Naasten
Van de 24 deelnemers in 2017 fietsen negen deelnemers voor onderwijsprojecten van Verre Naasten op Papoea en in Zuid-Afrika. Beide projecten focussen op jongeren: op Papoea krijgen jongeren een maandtoelage om in een gezamenlijk internaat te wonen, in Zuid-Afrika worden studiebeurzen beschikbaar gesteld voor jonge studenten. Verre-Naasten-fietser Elle van der Ploeg uit Stiens vertelt: “Ik hou van fietsen en op deze manier kan ik een kleine bijdrage leveren aan een betere toekomst voor kinderen in landen en gebieden waar ze minder kans op onderwijs hebben.”

Geloof delen wereldwijd
Verre Naasten is de mission-organisatie van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en zet zich in voor ‘geloof delen wereldwijd’. Bij de start van The Ride on Education staat de sponsor-teller voor de projecten op Papoea en in Zuid-Afrika op € 6.000,-.

Datum: 22 juli 2017
Auteur: Arjan Woertink
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: