MENU
Verandering bij meisjes in de gevarenzone in Kosovo

Verandering bij meisjes in de gevarenzone in Kosovo

26 jul

Het zijn twee zussen uit hetzelfde dorp in Kosovo. De tienermeiden kwamen na de basisschool in een risicovolle levensstijl terecht. Via het programma van House of Joy zetten ze nu stappen naar genezing en gezonde eigenwaarde.

De zussen Neila* (17) en Gezime* (15) kregen twee maanden geleden van maatschappelijk werk het advies om naar House of Joy te gaan. Ze zijn op een gevaarlijke weg: ze gaan 's avonds uit, hebben verkeerde vrienden en gaan niet meer naar school sinds ze de basisschool hebben afgerond. De staf van House of Joy krijgt te horen dat Neila bereid is om deel te nemen aan het programma, maar dat het moeilijk zal zijn om Gezime te overtuigen.

Het zal moeilijk zijn om Gezime ook te overtuigen.- Neila
House of Joy is een project van OM's Freedom Challenge. Dit werk is erop gericht om vrouwen en meisjes die gevaar lopen om in de vrouwenhandel terecht te komen, weerbaar te maken en een gezonde eigenwaarde te geven.

Verrassing
Als de zussen een bezoek brengen aan het programma, komt de directeur van House of Joy ze begroeten. Als ze de woonkamer inlopen roept Gezime “Carmen!” en vraagt meteen hoe het met haar familie gaat. Het blijkt dat Gezime zes jaar daarvoor naar een kinderclub ging waar Carmen de leiding had. Nu is ze enthousiast om weer mee te doen aan een project waar Carmen bij betrokken is.

Vordering na 12 weken
Studerende vrouwenDe twee meiden besluiten meteen mee te doen aan het dagpogramma en dat levert veel verandering op! Neila heeft veel vorderingen gemaakt in gesprekken met de psycholoog: ze is open en eerlijk over haar verleden en de dingen die ze heeft meegemaakt en zo worden één voor één barrièrres in haar leven doorbroken.

Gezime zet zich volop in en doet mee met alle lessen die het programma aanbiedt. Daarnaast heeft ze veel gesprekken met Carmen. De beiden meisjes hebben amper een dag gemist en in de 12 korte weken die ze er zijn, hebben ze de schoonheid in zichzelf leren zien. Dat is een bron van blijdschap voor alle mensen die hen kennen.

* De namen van Neila en Gezime zijn om veiligheidsredenen gefingeerd.

Bid mee of maak een visiereis!
Bid alsjeblieft dat deze meiden het programma vol zullen te houden. Bid voor Gezime dat zij ook open zal zijn over haar verleden en genezing zal vinden en dat Neila mee zal doen aan meer onderdelen van het programma. Bid dat ze allebei doorbraken mogen zien in hun leven en dat ze in zullen zien dat hun eigenwaarde in Jezus te vinden is. Wil je met eigen ogen dit soort projecten zien? Ga mee met de Freedom Challenge visiereis in september!

Meer over het werk van Operatie Mobilisatie vind je via de link naar de website onderaan dit item.

Datum: 26 juli 2017
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: