MENU
De Riverboat van Operatie Mobilisatie vaart uit

De Riverboat van Operatie Mobilisatie vaart uit

29 jul

Het rivierennetwerk is een unieke en prachtige manier om door het hart van Europa te reizen. Al eeuwenlang zijn deze rivieren van groot belang voor handel, landbouw en reizen. Vandaag de dag is dat niet anders. Met de komst van de OM Riverboat kom daar een nieuw doel bij.

Vanaf december 2017 vaart de OM Riverboat uit. Drie maanden lang zal het schip met een internationale bemanning eropuit trekken om het Evangelie van Jezus bekend te maken in Europa.

De projectleider van de OM Riverboat: "We zullen samen leren wat het betekent om volgelingen van Jezus te zijn. We werken samen aan de interactieve ervaring Global Village – aan boord in de vorm van Escape Rooms – en gaan met bezoekers gesprekken aan over het geloof in het Global Café. Op de vaste wal sluiten we aan bij missionaire activiteiten van lokale kerken."

Nederlandse schipper
De 70-jarige Nederlander Klaas Kattouw wordt schipper op de OM Riverboat: "Ik hoorde regelmatig over het schip, omdat ik betrokken ben bij het thuisfrontteam van Sandra Jagroep, een van de medewerkers van OM die het Riverboat-project voorbereid. Ik heb de juiste certificaten en besloot me aan te melden als schipper toen ik hoorde dat het team op zoek is naar bemanning. Ik kijk er enorm naar uit!"

Samenwerking met lokale kerken
Deze tocht is een fantastische kans om samen te werken met de lokale kerken, het Evangelie te delen en christenen te mobiliseren om het Goede Nieuws te delen met mensen die God nog niet kennen!

"We kijken ernaar uit om met de Riverboat de havens van Europa te bezoeken. Deze tocht is een fantastische kans om samen te werken met de lokale kerken, het Evangelie te delen en christenen te mobiliseren om het Goede Nieuws te delen met bevolkingsgroepen in hun regio die God nog niet kennen. We geloven dat dit project de kerk zal versterken in haar verlangen om missionair te zijn. We hopen dat jongerengroepen, gebedsgroepen en gesprekskringen het schip zullen bezoeken en uitgedaagd zullen worden door wat ze zien, horen en beleven – wellicht vanuit een ander perspectief dan ze gewend zijn."

Datum: 29 juli 2017
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: