MENU
Ambassadeur World Servants genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Ambassadeur World Servants genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

01 aug

Rienk Rozema, ambassadeur van de eerste toegankelijke werkvakantie van World Servants, is genomineerd voor ‘de Gouden Venus van Milo’, een prijs voor meest inspirerende Nederlander met een beperking. Aan de prijs is een geldbedrag van € 10.000 gekoppeld. Rienk is genomineerd vanwege zijn inzet voor World Servants Onbeperkt: een bouwproject in Bolivia dat zal worden uitgevoerd door jongeren met een beperking.

Rienk (24) heeft door een auto-ongeluk begin vorig jaar een dwarslaesie en is vanaf zijn borst verlamd. Toch zit hij niet bij de pakken neer. Om zijn leven weer structuur te geven en om te ontdekken wat hij wil en kan, werkt hij sinds een half jaar als vrijwilliger bij World Servants. Daar hoorde hij van de plannen voor een werkvakantie waaraan ook jongeren met een beperking kunnen deelnemen en hij was meteen enthousiast: ‘Het is een manier om je grenzen te verleggen en dat is juist voor jongeren met een beperking belangrijk!’

Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het DELA Goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt bij aan projecten waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij. De Gouden Venus van Milo is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving.

Rienk wil het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is gebruiken voor het project in Bolivia: ‘Het zou geweldig zijn als we met die € 10.000 nog wat extra’s kunnen doen in Bolivia. Het lijkt me fantastisch om bijvoorbeeld een aantal sportrolstoelen mee te nemen, zodat we met de kinderen daar kunnen sporten!’ Om te winnen is Rienk afhankelijk van stemmen. Hij roept daarom iedereen op om op hem te stemmen via worldservants.nl/stem.

Jaarlijks gaan 800 jongeren van 16 tot 30 jaar met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

Datum: 1 augustus 2017
Auteur: Willem-Jan van der Ven
Foto: World Servants
Website: http://www.worldservants.nl/stem

Dit artikel delen:

Meer nieuws: