MENU
Nederland kan profiteren van Israelische landbouwinovaties

Nederland kan profiteren van Israelische landbouwinovaties

16 aug

Nederland heeft een melkveesector waar we trots op kunnen zijn. Maar er is nog een land dat het uitstekend doet: IsraŽl. Ondanks het hete klimaat geven de koeien in dit land gemiddeld 30 procent meer melk dan de Nederlandse koeien. De SGP en LTO Nederland brengen deze week gezamenlijk een bezoek aan de IsraŽlische melkveesector. Foto: melkkoeien en kalfjes in kibboets in IsraŽl.

Elbert Dijkgraaf: "IsraŽliŽrs zijn altijd bezig met innovatie en high-tech. Dat passen ze ook toe op de melkveehouderij. Dankzij slimme polsbandjes voor elke koe wordt op een eenvoudige manier data verzameld. Door deze data, goede fokprogramma's en een uitgekiend dieet heeft IsraŽl een uitstekende opbrengst in de melkveesector waardoor het land zelfvoorzienend is. Wij moedigen graag meer samenwerking en kennisuitwisseling met Nederland aan, omdat we daar simpelweg ons voordeel mee kunnen doen."

Naast bezoeken aan melkveebedrijven bezoekt de delegatie ook het betreffende ministerie en toeleverende bedrijven deze week.

Datum: 16 augustus 2017
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: