MENU
Honderden vrouwen in actie voor India

Honderden vrouwen in actie voor India

31 aug

Ermelo – Op zaterdag 9 september lopen honderden Nederlandse en Belgische vrouwen mee met Women walk for Women. Op dertig locaties in het hele land lopen vrouwen deze sponsorwandeling voor vrouwenprojecten in India.

Lienske van den Berg, coördinator van het vrouwenwerk van Open Doors, vertelt: “Vrouwen die de wandelingen organiseren halen alles uit de kast om deelname aantrekkelijk te maken. Het valt op dat dames van alle leeftijden mee doen: jong en oud, moeders en dochters.” De grote inzet van organisatoren spreekt Lienske het meest aan in dit evenement: “Ik word enthousiast van hun betrokkenheid bij ons werk. En ook van de wandelaars die zich tijdens de kilometers verbonden voelen met Indiase vrouwen.”

Tijdens de wandeling leren de vrouwen iets over de vervolgde kerk en het land waarvoor gelopen wordt. Er is ook gelegenheid tot gebed voor India. Speciale gebedskaarten helpen om concreet voor vrouwen te bidden. Gemiddeld leggen de vrouwen een afstand van tien kilometer af. Lienske: “We hopen op 500 deelnemers. Vrouwen kunnen zich nog opgeven via onze website: opendoors.nl/walk.”

Waarom India?
Lienske: “Er is veel christenvervolging in India. Het land staat op plaats 15 van de Ranglijst Christenvervolging. Christenvrouwen worden vervolgd en staan als vrouw onderaan de maatschappelijke ladder in India. In samenwerking met lokale partners helpt Open Doors hen met trainingen, beroepsopleidingen en microkredieten.”

Lienske van den Berg loopt zelf mee in Westdorpe, Zeeuws-Vlaanderen. Daar lopen Belgische vrouwen uit Zelzate en omgeving een tocht van tien kilometer. Er worden twintig dames verwacht. In 2010 waren deze dames de eersten die Women walk for Women organiseerden. Ze hielden toen de walk net voor Kerst in de sneeuw.

De ‘walk’ wordt voor de 7e keer gehouden. Eerder werd gewandeld voor Soedan, Centraal-Azië, Irak, Egypte, Vietnam en Ethiopië. Sinds 2011 hebben ruim 2.900 vrouwen meegewandeld en er is € 250.000 ingezameld voor vrouwenprojecten.

Women to Women
Het vrouwennetwerk van Open Doors werd in 2006 gestart. Door ontmoetingsdagen, gebedsgroepen en sponsorlopen zijn 4.000 Nederlandse en Belgische vrouwen actief voor de vervolgde kerk.

Datum: 31 augustus 2017
Auteur: Open Doors
Foto: Open Doors
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: