MENU
Woord en Daad zet zich in tegen voedselverspilling

Woord en Daad zet zich in tegen voedselverspilling

02 sep

Wereldwijd gaat een derde van ons voedsel verloren. Voedselverspilling is overal: bij de productie, oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en restaurants en vooral bij mensen thuis. Wist je dat Nederlanders gemiddeld 41 kilo goed voedsel per jaar in de vuilnisbak gooien? Dat kost veel geld, is slecht voor het milieu en heeft een negatief effect op de beschikbaarheid van voedsel voor anderen.

De voedselverspilling wereldwijd (1,3 miljard ton) zorgt voor een grote uitstoot van CO2 (3,3 gigaton) en draagt daarvoor fiks bij aan klimaatverandering. Juist de armen op de wereld zijn hier de dupe van. Zij zijn extra kwetsbaar voor honger en ziekte als gevolg van droogte, hittegolven en overstromingen. Vanuit de Bijbelse principes van rentmeesterschap en rechtvaardigheid kunnen we dit niet laten gebeuren.

Daarom start Woord en Daad het project Aan Tafel! Verspilling op de kaart. Met dit project word je uitgedaagd om minder voedsel te verspillen en zo bij te dragen aan een eerlijker wereld. Tweewekelijks kun je hier op de website leuke tips, recepten en inspiratie vinden. Wil je een seintje bij een nieuw bericht? Laat je naam en e-mailadres achter via het formulier op de pagina Inspiratie.

Wil jij direct aan de slag? Probeer deze tips aankomende week eens uit:

Ken je de producten van de AH met 35% korting waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt? Koop eens zon product om verspilling tegen te gaan! Of loop een rondje aan het einde van de markt om nog wat fruit en groente in te slaan, vaak krijg je het voor een mooi prijsje mee.

Kijk bij het vullen van je boodschappenmand of producten een keurmerk hebben, waaruit blijkt dat er bewust is gekeken naar de arbeidsomstandigheden en de milieubelasting. Op deze site vind je de betekenis van alle keurmerken!

Heb jezelf een goede tip of wil je reageren? Wat kunnen we doen om voedselverspilling tegen te gaan? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar aantafel@woordendaad.nl.

Datum: 2 september 2017
Auteur: Woord en Daad
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.woordendaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: