MENU
Opmerkelijk veel bijen in Israel

Opmerkelijk veel bijen in Israel

19 sep

Terwijl allerlei studies laten zien dat honingbijen sterven in Amerika en Europa, floreren ze in Israel. Zie je hier misschien al wel een vervulling van Bijbelse woorden dat Israel een land vloeiende van melk en honing zou zijn (Exodus 3:8, 17) en dat de woestijn zal bloeien als een roos (Jesaja 35:1). Zonder bijen kan Israel niet bloeien en kan het land niet vloeien van melk en honing.

De Israëlische imker Yael Farbstein vindt het zeer opmerkelijk dat de bijenstand in Israel floreert en ziet er vervulling van Bijbelse profetie in. ‘Onze verlossing is aanstaande.’ Farbsteins imkerij in Kedumim is al twee keer overvallen door Palestijnen, waarbij duizenden honingbijen werden gedood, apparatuur werd gestolen en honing werd vernietigd.
Maar die konden de droom van Farbstein niet vernietigen. Christen-zionisten van over de hele wereld kwamen in actie en zamelden geld in, zodat de ‘honingboerderij’ weer kon worden hersteld.

(Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 19 september 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: