MENU
Zending over Grenzen deelt rugtassen uit in Oost-Europa

Zending over Grenzen deelt rugtassen uit in Oost-Europa

23 sep

Hulporganisatie Zending over Grenzen heeft de eerste rugtassen gevuld met schoolmateriaal uitgedeeld aan kansarme kinderen in Oost-Europa. Duizenden kinderen plukken nu de vruchten van Zending over Grenzens rugtassenactie, die afgelopen zomer gehouden werd.

Bijvoorbeeld Cristian in Roemenië ontving een goedgevulde rugtas en dat heeft een enorme impact op zijn leven. Hij woont in een gebied waar armoede alomtegenwoordig is en waar ouders vaak dagenlang doorbrengen op de vuilnisbelt, op zoek naar verkoopbare spullen. Als zij niks vinden en zich dus geen avondmaaltijd kunnen veroorloven, gaan kinderen zoals Cristian met honger naar bed. Kunnen ze met een lege maag niet slapen, dan krijgen kinderen wat alcohol om de slaap te vatten.

Overleven op de vuilnisbelt

Cristians ouders brengen ook veel tijd door op de vuilnisbelt, waar ze vechten om als gezin te kunnen overleven. Daar zijn ze zo druk mee, dat Cristian geen enkele bemoediging van hen krijgt om zijn best te doen op school. Onderwijs is echter dé manier voor kinderen zoals Cristian om een beter bestaan op te bouwen. De rugtas van Zending over Grenzen liet de jonge jongen zien dat er iemand is die om hem geeft en zorgde ervoor dat hij vol goede moed aan het nieuwe schooljaar begon.

Rugtas vol hoop

In Oost-Europa is het basisonderwijs gratis, maar er wordt niet voorzien in schoolmateriaal zoals pennen, potloden en schriften. Als ouders zoals die van Cristian zich dat niet kunnen veroorloven, lopen kinderen al snel achter omdat ze niet meekomen in de les en geen huiswerk kunnen maken. Zending over Grenzen zet zich in voor deze kinderen door hen een rugtas gevuld met schoolmateriaal te geven. Op die manier kunnen zij hun school afmaken en bouwen aan een betere toekomst, waarin zij hopelijk dankzij een goede opleiding een baan kunnen vinden en voor zichzelf kunnen zorgen.

Help mee!

In 2016 deelde de hulporganisatie 5.000 rugtassen uit aan de allerarmste kinderen. Het schooljaar is inmiddels begonnen, maar ook in de loop van het jaar hoopt Zending over Grenzen te voorkomen dat kinderen vanwege gebrek aan schoolmateriaal met school stoppen. Helpt u mee? Door bijvoorbeeld € 25,- te doneren, draagt u bij aan een hoopvolle toekomst voor kinderen zoals Cristian.

Datum: 23 september 2017
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl/2017-rugtassenactie/a1/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: