MENU
Vele duizenden Oekrainers aanbidden God in Kiev

Vele duizenden Oekrainers aanbidden God in Kiev

25 sep

Lofprijzings- en dankliederen van 500.000 evangelische Oekraïense christenen klonken onlangs in Kiev. Ze vierden de 500e verjaardag van de Reformatie. Uit het hele land waren christenen naar Kiev gekomen, om God te danken voor de vrijheid van godsdienst.

‘We hebben hier de vrijheid om God te aanbidden, het Evangelie te verkondigen en Gods trouw te prijzen,’ vertelt Sergey Rakhuba van Missions Eurasia. ‘Het zijn met name jonge christenen die het Evangelie actief uitdragen in hun omgeving. Er gaan zelfs jonge Oekraïense zendelingen de wereld in, onder meer naar Mongolië.’
De grote bijeenkomst in Kiev volgde na de erkenning van de 500e verjaardag van de Reformatie door president Petro Poroshenko van Oekraine.

Opmerkelijk veel jonge christenen waren naar Kiev gekomen. Met grote vreugde en blijdschap dankten ze God. Op dezelfde plaats kwamen enkele jaren geleden grote aantallen Oekraïeners samen om vrijheid te eisen. En ook in deze plaats was het dat jaren geleden de communisten mensen dwongen om de straat op te gaan om het socialisme, atheïsme en communisme te promoten.

‘Er woedt nog altijd een oorlog in Oekraïne,’ stelt Rukhuba. ‘Delen van Oost-Oekraïne worden nog bezet door Rusland of pro-Russische separatisten. De Krim is geannexeerd door Rusland. Zeker, Oekraïne voert strijd, politiek, economisch, maar Oekraïne smeekt God om het land te zegenen.’

(Bron: CBN)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 25 september 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Петр Дудник Facebook CBN
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: