MENU
23 september of misschien pas 15 oktober

23 september of misschien pas 15 oktober

24 sep

Het was zaterdag 23 september, de dag waarop veel christenen, onder wie de Amerikaanse auteur David Meade, iets bijzonders verwachtten: het begin van de grote verdrukking, de opname van de gemeente, de wederkomst of iets met Israel. Het teken dat zaterdag aan de hemel te zien was, rond en in het sterrenbeeld Maagd, zou vervulling zijn van Openbaring 12:1.

Tal van grote kranten wereldwijd hebben hier inmiddels aandacht aan besteed. Ondertussen is de datum verstreken, het is een aanfluiting voor het christelijke geloof. De wereld zal nu zeggen: ĎZie je wel, er klopt niets vaní.

Inmiddels heeft David Meade de datum van 23 september verschoven naar 15 oktober. Voortschrijdend inzicht kennelijk. Zo kun je bezig blijven. Ongelooflijk trouwens dat er nog steeds christenen zijn die zulke valse profeten blijven geloven.

Volgens Meade zal op 15 oktober de planeet Nibiru vlak langs de aarde trekken en grote chaos veroorzaken. Op internet wordt al vele jaren gespeculeerd over de geheimzinnige planeet Nibiru, ook wel planeet X genoemd. Met een duizelingwekkende snelheid zou hij op de aarde afstormen. De wereldleiders zouden hiervan op de hoogte zijn en schuilplaatsen voor zichzelf hebben gebouwd, diep onder de rotsen. De NASA ontkent echter het bestaan van een dergelijke planeet.

Laten we stoppen met het speculeren over de toekomst. Dat veroorzaakt alleen maar angst en onzekerheid. Mensen die zich hierin verdiepen, raken steeds meer verstrikt in complottheorieŽn, en zogenaamde geheime informatie voor ingewijden.

Tegelijkertijd gelden de woorden van de Heere Jezus om waakzaam te zijn. Zijn komst is aanstaande. Laten we altijd bereid zijn Hem te ontmoeten. En met verwachting uitzien naar Zijn komst. En ondertussen werken zolang het dag is, tot eer van God en tot zegen van onze naasten.

Jaap Fijnvandraat schrijft op zijn website: De Schrift zegt duidelijk, dat we niet weten 'op welk uur' de Heer komt (Mt 24: 42). We weten de dag en het uur niet (Mt 25:13). Deze teksten mogen niet zo gelezen worden alsof we niet het uur en de dag, maar wel het jaar zouden weten. Ze betekenen gewoon dat we de tijd niet weten. Ondanks deze duidelijke aanwijzing van de Heer is men toch aan het rekenen geslagen en iedere keer kwam het niet uit. Waar we wel op mogen letten zijn de algemene ontwikkelingen in de wereld en dat in het bijzonder in verband met het volk IsraŽl. Die ontwikkelingen geven ons aanleiding om te zeggen dat de komst van de Heer wel dichtbij moet zijn. Voor de gelovigen van alle tijden gold en geldt echter: 'Ik kom spoedig' en aan Zijn komst voor de Gemeente behoeft niets vooraf te gaan. We kunnen de Heer dus elke dag verwachten, maar het kan ook wezen dat er nog een tijd overheen gaat voor Hij komt.
Wij zijn dus wars van al dat soort berekeningen waardoor de aandacht meer gericht is op de wijze van berekening dan op de komst van de Heer zelf. Ook werkt het in op de sensatielust van de mens. Aangezien de voorspellingen keer op keer niet uitkomen, maakt men dat ongelovigen spotten met de christenen en hun Bijbel en dat gelovigen hun vertrouwen in bijbeluitleggers verliezen. Niet aan mee doen dus en er tegen waarschuwen.

Datum: 24 september 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: