MENU
Staking basisscholen: Veel christelijke scholen doen niet mee

Staking basisscholen: Veel christelijke scholen doen niet mee

05 okt

Vandaag wordt er landelijk gestaakt door basisschoolleraren. Ze eisen een lagere werkdruk en meer salaris. Dat betekent dat veel vandaag morgen een dag dicht gaan. Maar dat geldt niet voor veel christelijke basisscholen. Waarom blijven veel christelijke scholen juist open? Groot Nieuws Radio sprak erover met Anneke Korenberg, directrice van De Planthof in Emmeloord en De Vuurbaak op Urk. Het gesprek is terug te luisteren op de website van Groot Nieuws Radio.

"Bij ons wordt niet gestaakt. Natuurlijk hebben we het er met elkaar over gehad, maar er was niemand die zei: ik voel daar wel wat voor. Er waren verschillende redenen waarom ze dat niet wilde. Ik denk dat het belangrijk is om het daar met elkaar over te hebben. We bespraken wat het met iemand doet, als je er aan denkt om te staken. Veel leerkrachten vonden dat het alleen maar leek alsof het om een hoger salaris ging, maar het gaat wat ons betreft vooral om werkdrukvermindering. Of over het aantrekkelijk maken van het vak om zo meer potientele collega's aan te spreken. Er was daar onderling wel wat irritatie over, omdat het niet allemaal om geld draait."

Onrustige dag
"Persoonlijk vind ik wel dat het terecht is dat veel leerkrachten staken. Ik heb ook respect voor de mensen die zeggen het niet te doen. Voor ons betekende het ook dat kinderen bij een dag afwezigheid te weinig uren maken. Als wij zouden gaan staken, moeten we een studiedag inleveren. Het zijn allemaal dingen die meespelen waardoor leerkrachten het gevoel krijgen dat de werkdruk alleen maar toeneemt. Bij ons op school hebben we een roerig jaar achter de rug als het gaat om ziekte en vervanging, het was heel lastig geschikte vervangers te vinden. Het feit dat er weer een onrustige dag bij komt wanneer we zouden gaan staken, was voor ons nog een reden om niet mee te doen."

Datum: 5 oktober 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: