MENU
Pearl Jozefzoon: Kerst is voor mij de leukste tijd van het jaar

Pearl Jozefzoon: Kerst is voor mij de leukste tijd van het jaar

10 okt

‘Kerst is voor mij de leukste tijd van het jaar. Ik houd van de lichtjes, het eten en van de gezelligheid. Maar wat kerst voor mij echt bijzonder maakt, is het verhaal dat God naar ons toekwam en één van ons werd. Daar word ik blij van en het geeft me troost. Bij ons thuis werd kerst vroeger gevierd met lekker eten en door samen veel bekende kerstsongs te zingen. Met dit album breng ik die huiskamersfeer naar de luisteraar toe, om samen dat bijzondere kerstfeest in een mooie akoestische setting te vieren.’ CD bevat 15 tracks.

Ze begon met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. Na de Havo volgde Pearl het conservatorium in Tilburg. Na in 2008 haar diploma te hebben behaald, speelde ze mee in diverse theatershows en musicals geproduceerd door het musicalproductiebedrijf van Albert Verlinde. In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede. Vanaf dat moment is haar carrière als solo-artiest een feit. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso en won het tv-programma Van Popster tot Operaster.

In 2013 bracht Pearl haar debuutalbum The Time is Now uit, een cross-over tussen pop en klassiek, opgenomen met groot orkest in de beroemde Galaxy Studio’s in België. In het voorjaar van 2014 stond Pearl in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheüs Passion, samen met Jan Roth. Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. In maart 2015 stond Pearl opnieuw in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheus Passion.

Vanaf april 2015 gaat Pearl verder als ‘Pearl Joan’. Joan is haar tweede voornaam. Pearl markeert hiermee een nieuwe fase in haar carrière, een fase waarin ze eigen muziek uitbrengt. Begin 2016 brengt ze haar EP ‘Forward’ uit, en pop/country plaat met zelf geschreven nummers. De EP wordt zeer positief ontvangen door de pers.

Datum: 10 oktober 2017
Auteur: Ecovata
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.ecovata.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: